Desert de te lingi pe degete, garantat

 

  1. TORT DE CIOCOLATA

 

Ingrediente

8 oua + 4 galbenusuri

4 pahare zahar+1 pahar zahar

100 g cacao

1 pahar apa

2 lingurite varf faina + 1 lingura faina

1 varf cutit sare

1 pachet unt + 1 lingura

1 pahar lapte

3 linguri whisky

Mod de preparare

Bateti spuma albusurile de la cele 12 oua adaugand varful de sare. Pe un bain-marie bateti cacaua cu cele 4 pahare de zahar si paharul de apa, cand incepe sa se-ncalzeasca adaugati pe rand 8 galbenusuri si amestecati pana se-ngroase, luati 4 linguri din compozitie si puneti-le deoparte. Luati de pe foc. Adaugati in compozitia ingrosata cele 2 lingurite faina si albusurile batute. Tapetati o tava cu unt si puneti hartia de copt, incingeti cuptorul la 160 grade, puneti aluatul in tava si lasati la cuptor aprox 45 min. Cand se racoreste taiati-l in 2. Sfatul meu e sa faceti crema cu 2-3 ore inainte ca sa se-ntareasca bine. Acum pentru crema luati cele 4 linguri e compozitie pastrate le puneti intr-o craticioarale puneti pe foc impreuna cu cele 4 galbenusuri, lingura de faina, paharul de lapte si paharul de lapte, lasati sa se-ngroase apoi adaugati pachetul de unt frecat bine si lasati sa se raceasca. Amestecati whisky-ul cu o lingura de apa si insiropati blaturile.Punteti jumatate de crema la mijloc si cealalta deasupra. Se lasa la rece peste noapte, se orneaza cu ciocolata rasa sau frisca amestecata cu cacao.

  2. PRAJITURA CU CACAO SI BEZEA

Ingrediente

ALUAT
  • 1 pahar faina
  • 1 pahar si 1/2 zahar tos
  • 6 oua
  • 2 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita otet de mere
  • 1 lingura unt

BEZEA

  • 4 oua
  • 2 pahare zahar pudra
  • 1 lingurita zeama lamaie

CREMA

  • 1 pahar si 1/2 zahar
  • 3 linguri faina
  • 2 pahare lapte
  • 1 un pachet unt 82% grasime
  • 1/2 de ciocolata cu lapte

Mod de preparare:

  1. Separati ouale pentru blat si bateti albusurile spuma, apoi adaugati, pe rand, zaharul, galbenusurile cate unul, cacaua, praful de copt, otetul si faina, omogenizand compozitia, Incingeti cuptorul ungeti o tava cu unt si turnati compozitia in aceasta, coaceti timp de 30-35 minute apoi scoateti-o afara sa se raceasca.Inchideti usa cuptorului si opriti focul
  2. In timp ce foaia este in cuptor, separati restul oualor si bateti albusurile spuma, impreuna cu zeama de lamaie adaugand apoi treptat zaharul. Dupa ce foaia s-a racit putin , intindeti deasupra bezeaua si o bagati in cuptorul incalzit timp de 10 minute, dar cu focul oprit.
  3. Cat timp bezeaua se incalzeste la cuptor, preparati crema in felul urmator: puneti un vas cu apa pe foc pentru a pregati un bain-marie. Bateti galbenusurile ramase cu zaharul intr-un bol de metal asezat pe bain-marie, adaugand treptat laptele. Dupa ce s-a ingrosat, dati deoparte, adaugand untul peste cateva minute. Lasati crema sa se raceasca, apoi intindeti-o peste bezea si radeti ciocolata deasupra.
Sper sa va placa. Va pup :*

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *