Sarmalele bunicii

      Acele sarmale mici ca in Moldova, atat de gustoase de ti se topeau in gura, puteam manca zece o data atat erau de mici, facute in oala de lut la foc de lemne. Ce vremuri frumoase si parca nu mai sunt si parca oricat am incercat ani la rand tot nu am reusit sa le dau gustul pe care bunica mea reusea sa i le dea. Avea ea un secret al ei, felul in care punea condimentele cantarite doar din ochi, varza bine aleasa….

      Atunci nu intelegeam credeam ca doar astea contau si cel mai important era focul de lemne dar azi imi dau seama ca mai era ceva…pasiunea si dragostea cu care le facea. Nu am avut ocazia sa fac sarmale la foc de lemne dar acum le fac si eu la fel de bune si gustoase cum le facea si ea, aceasi oala de lut pe care i-am “furat-o” daca pot zice asa, desi ea nu mai e….aceasi pasiune si dragoste pentru ca le fac pentru familia mea. Eu nu am focul de lemne in schimb am ceva mult mai bun de-atat, am Incorporabile de la Marketonline.ro, ce ma ajuta sa le fac gustoase intr-un timp mult mai scurt si fara vreo sansa sa le ard. Am ales din gama cuptoare incorporabile ceea ce mi s-a parut mie cel mai eficient si mai performant pentru a gati cele mai delicioase sarmale, la fel ca ale bunicii

       Le pregatesc cu drag, le fac la fel de mici ca ale ei si le asez frumos in oala de lut, apoi le pun la cuptor. E curioas cum tehnologia ne permite totusi sa obtinem exact aceleasi rezultate ca in trecut dar intr-un mod mult mai usor. 
      Iar pentru mine acum secretul e acelasi ca al ei… dragoste si pasiune …si un mic ajutor ..cuptorul e si el important.
Cu acest articol particip la SuperBlog 2013

Comments

comments

10 thoughts on “Sarmalele bunicii

  1. La noi,musai,trebuie sa fie sarmalele mici si cred ca ne-am obisnuit asa,ca mari nu le putem face 😀 eu tot la cuptor le fierb,au un gust mai bun 🙂 sunt tot moldoveanca ca bunica ta 😉

    • bunica mea..draga de ea, s-a dus in iulie sus :((( era din Piatra Neamt, iubesc Moldova si mai ales iubesc oamenii primitori de acolo si sa nu uitam aveti cea mai gustoasa mancare dupa parerea mea

  2. Da' de ce nu spui toate ingredientele? Eu nici nu concep sarmale fara mamaliguta si fara un vin bun 🙂 Arata yam-yam, noroc ca am citit dupa ce eram deja ghiftuit 🙂 Spor bucataritor!

  3. Eu mor dupa sarmale cu mamaliga!! Si din cate feluri de sarmale am gustat la alte familii…nu se compara deloc cu cele facute de bunica-mea! Ea nu le facea mici…ci…destul de maricele! Si erau asa de bune…incat mancam chiar 6-7 la o masa! 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *