Secretul salatei de vinete

Mie imi plac mult vinetele facute salata cu maioneza, tocmai de aceea obisnuim sa punem la congelat si pentru iarna. Insa azi vreau sa va dezvaluiesc un secret. Ati vazut ca atunci cand le gatiti dupa ce sunt congelate parca nu mai au acelasi gust bun de “copt”? Eu aplic acest pont si atunci cand sunt proaspete pentru ca le da un gust mult mai bun. Si anume pe langa vinetele din care fac salata intotdeauna cumpar unul sau doi ardei grasi (de orice culoare), obisnuiesc sa iau rosu pentru ca arata bine in salata. Decongelez vinetele si coc ardei tot timpul atunci proaspeti. Toc bine totul, ceapa o calesc pana devine lucioasa in mult ulei. Prepar separat maioneza. Apoi amestec totul intr-un bol, pun inclusiv tot uleiul de la ceapa astfel vinetele raman cremoasa si zilele urmatoare. Au un gust “divin” de nu te mai saturi sa mananci si sigur o sa-ti impesionezi si apropiatii.
Un alt pont pentru maioneza, mai ales cand aveti de facut multa pentru o salata de beof de exemplu si nu aveti chef sau timp sa invartiti la ea. Scoateti uleiul si un ou sa se incalzeasca la temperatura camerei. Puneti oul intreg intr-o cana si uleiul cu grija c-am trei sfert de cana, le mai lasati un pic sa ajunga amandoua la aceeasi temperatura dupa care bagati usor blender-ul

pana jos ii dai drumul si urcati incet pana sus si gata maioneza, se face instant.
Sper ca v-am fost de folos. Iar pentru intrebari va astept la comentarii :*

P.S. eu pun ardei gras copt si cand sunt vinetele prospete

Comments

comments

6 thoughts on “Secretul salatei de vinete

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *