Detronez miturile Danone!

Nu sunt o mancatoare desavarsita de iaurt dar recunosc ca atunci cand vreau sa mananc un iaurt gustos si cat mai natural posibil aleg Danone. Nu e o reclama si purul adevar. Nu cred ca exista om in tara asta sa nu stie ce este Danone.
Postarea de azi e informativa si interesanta pentru toata lumea dar mai ales pentru mamicile care isi doresc sa afle cat mai multe despre iaurtul Danone si bineinteles sa detronez miturile iaurtului care de multe ori imi aduc zambetul pe buze.

      – Eu nu mananc iaurt pentru ca este facut cu aracet , glutamati si coloranti precum carminul!
GRESIT: Iaurtul Danone nu contine nici un fel de glutamati sau aracet! Iar colorantul este unul de origine vegetala iar carminul a fost scos din compozitia sa. Cine inca mai crede ca iaurtul natural Danone mai contine si altceva inafara de lapte e cazul sa afle ca el este compus din 99% lapte si doar 1% fermenti. Danone nu foloseste conservanti, perioada indelungata a valabilitatii iaurtului se datoreaza acidului lactic.
      Citind atenta informatii despre Danone am aflat foarte multe curiozitati despre care habar nu aveam, cum ar fi ca Danone proceseaza zilnic peste 200 de tone de lapte proaspat, 90 % fiind colectat de la fermele din Romania, producandu-se zilnic peste 1 milion de iaurturi Danone, parte din ele pentru export. Ma bucura faptul ca fermierii romani au cui vinde laptele produs si ca vestitul Danone este cunoscut si in afara tarii.
       Daca inca credeti ca iaurtul facut in casa este mai sanatos vin eu si va contrazic, daca Danone controleaza laptele proaspat pastrandu-l la temperatura de 6 grade C . Apoi laptele e supus la multiple teste pentru detectearea unei posibile toxine, reziduuri de antibiotice sau contaminati microbieni dupa care se produce iaurtul. Insa laptele din care facem iaurtul acasa nu este controlat ci nici nu stim exact sursa sigura a acestuia.
      Pe langa informatiile citite am aflat ca sunt 14 cisterne ce colecteaza laptele proaspat din toata tara iar laptele ajunge in fabrica in mai putin de 24 de ore. Iar temperatura din camioanele ce transporta produsele in tara este controlata electronica cu ajutorul GPS-urilor pentru ca iaurtul sa ajunga la destinatie in cele mai bune conditii.
        La final vreau sa detronez cel mai mare si neadevarat mit pe care l-am auzit pana acum despre iaurturile Activia de la Danone. Si anume ca Activia are in compozitie o bacterie ce se regaseste in fecalele animale, ei bine este TOTAL GRESIT!!! Iaurtul Activia contine Bifidus Actiregularis (denumirea stiintifica fiind Bifidobacterium animalis subspecies lactis, clasificare internationala CNCM I-2494, prescurtat  B. lactis DN-173010) Bifidus Actiregularis a fost selectionat cu multi ani in urma dintr-un produs lactat traditional. Bifidobacterium lactis  a trait zeci de ani la rand intr-un mediu neschimbat (laptele) fara a dezvolta adaptari la medii diverse care daca ar fi avut loc s-ar fi vazut in timp in modoficarile genetice ale urmasilor. O dovada clara o aveti mai jos, unde se intelege exact ce inseamna si de unde provine aceasta bacterie fara a se mai crea alte confuzii
         La final recomand consumarea a 2-3 lactate in fiecare zi pentru o alimentatie echilibrata. Doza zilnica de nutrientie, calciu necesar pentru oase, dinti, activitate musculara si nervoasa dar si pentru buna functionare a enzimelor digestive

Comments

comments

2 thoughts on “Detronez miturile Danone!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *