Pui cu tarhon

Cum nu mai stiu ce sa gatesc am inceput sa incerc retete noi. Zilele trecute am facut o tocanita din piept de pui cu tarhon, o bunatate! Tocmai pentru ca a iesit foarte buna m-am gandit sa va scriu si voua reteta.

  • 800 gr piept pui
  • o ceapa mare
  • o telina mica
  • 200 gr ciuperci (4 ciuperci mari)
  • un catel de usturoi
  • 1/2 unt
  • 1 cana smantana
  • tarhon uscat (eu am folosit cel pus in otet)
  • sare si piper

Se taie ceapa marunt si telina julien, apoi pieptul de pui in bucatele la marimea pe care o doriti. Puneti in oala in care gatiti untul si puiul sa se rumeneasca un pic. Dupa ce s-a rumenit il scoateti afara si puneti ceapa impreuna cu telina, le lasati la calit aprox 5-6 minute dupa care puneti ciupercile taiate in 4 sau in doua depinde cat de mari sunt. Lasati inca 5 minute apoi puneti din nou puiul impreuna cu catelul de usturoi taiat marunt, tarhonul taiat marunt si condimentele. Puneti putina apa cat sa le acopere  (daca aveti vin alb puteti pune un pic) si lasati sa fiarba la foc mic 15-20 de minute. La sfarsit se pune smantana. O delicatese ce se poate servi impreuna cu un pireu de cartofi sau pilaf de orez.

P.S. Daca nu aveti smantana de ajuns eu am combinat-o cu un pic de lapte si o lingura de faina. Se poate servi foarte bine si fara garnitura, cel putin noua ne-a placut.

Pofta buna!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *