Superstitiile

           Voi credeti in superstitii? Eu as zice ca nu, dar asa le respect 🙂 poate ideea ca as putea sa evit un dezastru ma face sa le respect si nu am putine. Nu stiu cum am dat de ele si de pe unde le-am adunat dar cert este ca stiu multe. Bineinteles cea mai populara e cea cu pisica neagra, daca iti trece calea e clar ghinion

si ce credeti ca fac, stau pe loc ma uit sa vad daca e cineva si dau 3 pasi in spate 🙂 sa nu fie cu ghinion.Dar daca o ai in casa cica e noroc! Eu am avut, dar nu stiu cat noroc a fost 🙂
Daca vars sare e clar cearta, si trebuie sa iei un pic si sa dai peste umarul stang ca sa se duca cearta, am mai auzit si variante de genul “pune apa peste sare sa dispara cearta” :)). Nu manca seminte ca mananci a paguba, am avut o perioada cand nu mancam seminte deloc :). Sa nu scoti gunoiul afara din casa seara sau noaptea ca scoti norocul afara.
Cand am lucrat in Italia la restaurant erau vreo 45 de mese nu-mi aduc bine aminte si erau numerotate cu cartonase, si inaintea deschiderii trebuia pus tot la punct inclusiv si acele numere si pun numerele si nu gaseam nici cum numarul “13”
Si o intreb pe Simona colega mea (italianca) , ” de ce nu e?” si mi-a spus ca si daca ar fi si as face masa “13” nu ar sta nimeni la ea. Deci acolo toti au cu numarul 13 🙂 , ma refer acolo in zona respectiva pentru ca am cunoscut italieni mai tarziu ce nu au aceasta superstitie.
Iar nu e bine sa stea cutitul cu lama in sus ca e cearta, tot cearta e si atunci cand sta foarfeca desfacuta sau te stergi in acelasi timp cu alta persoana pe prosop :), multe multe superstitii. De exemplu cunosc pe cine pe care atunci cand il mananca nasul in stanga tot timpul ia bani.
In ce nu cred e cea cu oglinda, ca daca o spargi ai ghinion timp de 7 anI, hai ca asta e exagerata, zic.
SA NU TE INTORCI DIN DRUM!!!! Eu ma intorc daca e absolut necesar, dar imi spun 10 rugaciuni dupa:)
       Mai am cateva dar nu vi le spun chiar pe toate ca sunt prea multe, stiu multe dar nu cred in toate, sincer.
       Voi ce superstitii aveti? Sau care le stiti?
 VA PUP :*

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.