Haideti s-o ajutam pe Diana Stanciu – cancer limfatic

Diana are 25 de ani. E o tânără frumoasă, cu nişte ochi mari, căprui si zâmbet larg. Cine o vede nu îşi poate da seama că în ochii ei zâmbitori se ascund lacrimi. Nu de durere, ci de .neputinţă. Cu durerea luptă de câţiva ani şi nu s–a dat bătută nicio clipă. A primit neaşteptat de bine vestea că suferă de Limfom Hodgkin stadiul III A deşi avea doar 20 de ani atunci. A răbdat şi a sperat. Când a crezut că toată durerea a trecut, viaţa a lovit–o din nou. Şi–a întâlnit marea dragoste, pe Vlad şi acum are încă un motiv să lupte. Dar este o luptă pe care nu o mai poate duce singură. Are nevoie de ajutorul nostru. Cu câte puţin de la fiecare putem face rost de banii de care Diana Stanciu are nevoie ca să trăiască.

Durere, chimioterapie, transplant

“Am primit vestea neaş­teptat de bine şi doctorii de la Cluj, unde mi-am început tratamentul, mi-au spus că voi face 6 luni de chimio­terapie şi apoi radioterapie, după care totul va fi bine şi îmi voi putea continua viaţa liniştită. Am suportat bine toate tratamentele şi totul părea că merge bine. Însă după 4 luni, după ce am terminat tratamentele au început durerile osoase în zona bazinului şi am început să am febră asociată cu frisoane. Un PET/CT pe care l-am făcut la Budapesta – Ungaria a arătat că boala revenise şi de data asta mai agresivă, cu metastaze osoa­se şi limfonoduli mai mulţi. Am renunţat la medicii de la Cluj şi am început să fac alt tip de chimioterapie, mai agresivă, la Fundeni, în Bucu­reşti, la Sibiu şi la Târgu Mureş. Doctorii mi-au reco­mandat să fac un autotransplant de celule stem”, îşi în­ce­pe sibianca Diana Stan­ciu povestea.
Nu s-a dat bătută. Şi-a făcut toate tratamentele, dar a fost tot timpul hotărâtă că trebuie să îşi continue toate activităţile în mod normal şi să meargă în continuare la facultate. În iulie 2009 a ter­minat facultatea şi şi-a luat şi licenţa.
După mai multe cure de chimioterapie pregătitoare pentru autotransplant, care au fost foarte agresive şi ex­trem de greu de suportat, în 3 octombrie 2009, la Târgu Mureş, a făcut autotrans­plantul. După acest moment s-a simţit mult mai bine, durerile au dispărut şi Diana a sperat din nou într-o viaţă liniştită. Nu a fost să fie. „La un alt PET/CT pe care l-am făcut la Bucureşti se vedea că încă mai aveam semne de boală. Autotransplantul a ajutat, dar nu în totalitate”, spune Diana.
Tratament experimental

În martie 2010, Diana Stanciu s-a decis să intre într-un studiu experimental pen­tru pacienţi care au aceeaşi boală ca şi ea, care nu cedea­ză. Nu a avut nicio îmbună­tăţire în urma tratamentului, aşa că a renunţat.
Pentru că soluţiile posibile aici în ţară s-au cam epuizat doctorii i-au recomandat să facă un allotransplant de celule stem de la donator neînrudit în străinătate. Costă 100.000 de euro. „Conti­nuând chimioterapia, am reuşit să intru în remisie şi am cerut banii pentru allotransplant de la Ministerul Sănă­tăţii. Banii au venit însă mult prea târziu când boala reveni­se şi starea mea nu era prea bună. În aprilie 2011 am ple­cat în Spania, Barcelona, unde urma să fac transplan­tul cu celule stem de la o do­natoare în vârstă de 28 de ani. Însă, când am ajuns acolo, având în vedere că nu eram în remisie, medicii spanioli au hotărât să mai fac chimote­rapie până o să fiu preg[tită pentru transplant. În septem­brie 2011, am reuşit să fac transplantul”, povesteşte Diana.
Dup[ transplant, semnele erau încurajatoare şi Diana visa din nou. Timp de 7 luni s-a simţit bine. După aceste 7 luni, însă, au apărut din nou febra, frisoanele şi durerile. „Am mai încercat diverse tra­tamente chimioterapeu­tice însă fără rezultat. În conti­nua­re nu mă simt bine şi boala persistă. Medicii mei din Spa­nia, din Elveţia şi de aici, din România mi-au sugerat că sin­gurul tratament care mă mai poate ajuta este cel cu medicamentul numit BREN­TU­XIMAB. Problema e c[ a­cest medicament este unul de ultimă generaţie şi e foarte scump”, afirmă Diana.

Să o ajutăm să îşi împlinească visul!

Banii par mulţi, dar îm­preună o putem ajuta să îşi împlinească visul: să trăiască şi să se bucure de dragostea care i-a ieşit în cale atunci când nu se aştepta. Pe Vlad Simion, candidatul de la Vo­cea României l-a cunoscut la sfârşitul anului 2012. “În data de 25.12.2012 primesc un cadou – cunosc o superbitate feminină, de care mă îndră­gostesc instantaneu până peste cap! Vedeam ceva în privirea ei plăpândă, ceva ce mă frustra la maximum, pen­­tru că nu puteam des­luşi mesajul pe care mai târ­ziu avea să mi-l comunice: «Vlad, sunt pe moarte». Fa­ta mea suferă de sindromul Hodgkin, cancer al ganglio­nilor limfatici, în faza 4, cu metastaze osoase. Singura variantă de supravieţuire ră­masă este un medicament acreditat pe piaţa me­dicală din America în urmă cu un an. Se numeşte Bren­tuxi­mab, costă 180.000 de euro şi Dumnezeu ne-a aju­tat să îl găsim în Bulgaria”, a po­vestit Vlad, care imediat a început să caute soluţii pen­tru a o salva pe iubita sa, Diana, în vârstă de doar 25 de ani. “În primă fază, te simţi neputincios, blocat, legat de mâini şi de picioare. După ce am asimilat vestea, am în­ceput să caut soluţii. Aşa mi-a venit ideea acestor con­cer­te împreună cu foştii concu­renţi de la «Vocea Ro­mâniei»”, a mai spus Vlad. Imediat, Silviu Paşca, Fely Donose, Cezar Dometi, Ma­ria Cojo­caru, Vizi Imre, Julie Mayaya, David Bryan şi mulţi alţii au anunţat că vor cânta alături de Vlad pentru a-i salva viaţa Dianei. Deocam­dată ştim că în 24 aprilie va avea loc un concert la Mediaş, în Club Joben, în 21 mai la Sibiu, la Sala Thalia şi în 31 mai la Iaşi, la Casa de Cultură a Studenţilor.

Conturile deschise pentru Diana Maria Stanciu:
LEI: RO23BTRL 0330 1201 H763 01XX
Euro: RO95BTRL 03304201 H763 01XX Banca
Transilvania – sucursala Sibiu.

Nevoia financiara a Dianei este mare si foarte mare, in functie de evolutia bolii si de procedurile medicale necesare salvarii vietii ei. Suma este de ordinul zecilor de mii de euro. Banii sunt bani, iar viata e VIATA! Viata unui suflet,dornic..sa…traiasca. Viata Dianei! 2 „bani” pentru aceasta VIATA! 2 euro, adica 9 lei! Nu e un indemn, ci o plecaciune in fata darului Vietii. 9 lei inseamna mult pentru cel sarac si nimic pentru cel bogat! Inseamna, de asemenea …TOTUL pentru Diana. Inseamna SANSA!

Salvand acest…suflet, salvam, in fapt, LUMEA!

Speram ,ne rugam ,caci eu mai bine ca oricine stiu ca cineva acolo sus e alaturi de noi ,ne sprijina,ne ajuta aude ruga noastra si cred ca pana la urma va fi bine.Diana merita tot ce e mai bun ….caci Dumnezeule!!… a trecut prin atatea incercari…Eu cred ca incercarile dure ,grele le sunt date oamenilor puternici …iar Diana este o invingatoare.

Haideti sa salvam viata Dianei trimitand sms cu textul DIANA la 8826!!!

Comments

comments

3 thoughts on “Haideti s-o ajutam pe Diana Stanciu – cancer limfatic

  1. doamne fa doar o minune si cruta aceasta boala grea , e tanara ,frumoasa si desteapta merita ajutorul nostru ,doar asa ne putem da seama cat de uniti suntem uni ptr alti . ai doresc din toata inima multa , multa sanatate si dumnezeu o va ajuta sunt sigura de acest lucru ..

  2. Anonim says:

    …si sotul meu(31 ani)a trecut prinr-o astfel de incercare grea in ultimii doi ani:tumora cerebrala,doua operatii pe creier,radiatii,chimio si nu ne-am lasat batuti…acum e bine,nu mai are deloc resturi tumorale,dar a devenit vegetarian si urmeaza si un tratament naturist care ajuta ENORM!daca vrei,scrie-mi un mail pe adresa paparosca_iulia@yahoo.com si iti pot da detalii(suntem tot din sibiu)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.