INGREDIENTE:
- pulpa miel
- ulei de masline
- sare cu chilly
- busuioc
- usturoi
- cimbru
- apa
- sos soia
- condimente pentru miel
Atat de buna e reteta incat pot spune ca nu am mai mancat niciodata o friptura mai buna.
Ei bine se ia o bucata de pulpa de miel si se pune la marinat, 12-24 ore, in ulei de masline, sare cu chilly, busuioc si usturoi, nu inainte de a o masa bine cu condimentele din descriere. A doua zi se scoate din frigider si inainte de a fi pusa la cuptor se lasa o jumatate de ora afara, se aseaza pulpa in cuptor pe gratar si dedesupt se pune o tava cu apa si cimbru -aici urmand a se colecta si sucul de la miel si in timp ce apa fierbe cimbrul emana aroma- Din 15 in 15 minute se unge cu urmatorul amestec facut in mojar : 2 catei de usturoi, jumatate de lingura de sos de soia, ulei de masline, sare cu chilly, condimente pentru miel. Friptura se lasa 2-3 ore la cuptor, depinde de marimea pulpei. GATA!
Eu garantez ca e ceva senzational de bun si ca sa va demonstrez va arat si poza
