Zacusca

    Si am promis ca vin cu reteta si poze de la facerea zacuscai.  Reteta ar fi una aproximativa pentru ca niciodata nu fac chiar dupa reguli sau cum scrie la carte cert e ca mi-a iesit foarte gustoasa. Am facut o portie dubla si cred ca pana la urma a iesit mai mult de doua portii. Am cumparat 10 kg de vinete, 10 de ardei capia, 4-5 kg de ceapa, 5 kg de morcovi, 3 litri de bulion, 2.5 l de ulei masline. Normal se pune si capia si ardei gras dar avand in vedere ca nu am gasit ardei gras frumos am renuntat la ei. Vintele si ardei capia i-am copt la gratar si abea a doua zi i-am curatat. Ceapa si morcovul le-am frulat bine bine la robot si le-am calit in uleiul de masline ( se poate folosi foarte bine si cel de ulei de floarea soarelui- a fost alegerea mea sa o fac cu ulei de masline), am dat ardei capia prin robot si i-am pus si pe ai la foc impreuna cu bulionul, iar dupa o jumatate de ora am pus si vinetele tot frulate la robot, sare, piper si foi de dafin, am ales ca in acest an sa nu mai pun boabe de piper pentru ca ma enervau cand dadeam de ele prin zacusca si atunci am pus praf si am lasat la foc mic pana a iesit uleiul deasupra

Se pune conservant conform cantitati de zacusca sau se poate pune aspirina in locul conservantului. Dupa vreo 3 ore jumate chiar 4 era gata, am luat-o si am pus-o in borcane cu capacul in jos ca sa se “sigileze”

, le-am acoperit bine cu o patura sa stea calde. Cand borcanele se racesc pot fi duse in pivnita.

    Spor la gatit! P.S. A iesit o zacusca de te lingi pe degete!
VA PUP :*
       

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *