Ce este fericire?

   Din punctul meu de vedere fericirea este o traire a mai multor emotii, o traire involuntara ce spre deosebire de bucurie care vine din exterior, fericirea vine din interiorul nostru. Sunt de parere ca fericirea se constuieste in timp si asta inseamna sa treci peste obstacole grele sa ajungi la ea, asa cum si eu sunt de parere ca trebuie sa lupt si sa infrunt anumite obstacole pentru a avea o casuta a mea, abea atunci as putea spune ca sunt fericita. Dar cum e omul…atunci cand vrei sa iti indeplinesti un vis ai impresia ca doar acel vis te va face fericit, cand insa il realizezi vrei si mai mult de atat, fericirea si visele nu au limita si asta cred eu ca e bine. Sa fiu fericita nu consta doar in faptul ca voi avea candva o casa a mea, sunt fericita si acum in prezent, pentru ca am o familie frumoasa,ca suntem sanatosi cu totii, ca traim pur si simplu. Ma fac fericita si simplele momente alaturi de familia mea, pot fi fericita atunci cand vreau si fara un motiv anume. E greu sa definesti fericirea in cuvinte. Ca sa fim fericiti trebuie sa facem din asta un scop nu o obsesie, nu trebuie sa simtim despresie daca ea intarzie sa apara, trebuie sa fim optimisti.
    Un alt lucru ce m-ar face fericita este sa-mi vad copilul mare si realizat, asta e o fericire ce vine in timp, sa-l vad la casa lui. Probabil orice mama isi doreste asta. Dar ma si inchipui deja cu nepoti, inconjurata de multa iubire, asta pentru mine ar fi o batranete fericita.
    Sunt multe teorii despre fericire si de unde vine ea, insa cel mai important lucru este ca fericirea e in mainile noastre, de noi depinde daca dorim sa fim fericiti.
    Daca vreti sa stiti mai multe despre fericire va anunt ca anul aceste are loc prima Conferinta despre fericire din Sud-Estul Europei, la Bucuresti, unde se va exploata fericirea dincolo de concept, se va analiza, demitiza, practica si integra. Coferinta are loc pe data de 5 si 6 octombrie 2013 la Universitatea Romano-Americana, pe Bulevardul Expozitiei 1B, sector1. Acolo puteti afla cele mai recente descoperiri in studiul fericirii de la psihologi, activisti si economisti. Ai ocazia sa practici si sa experimentezi in timpul atelierelor de lucru.

    Iata un citata a lui Platon caruia ii dau dreptate: “Fericire cuprinde cinci parti. O parte e a lua hotarari bune. A doua este de a avea simturi bune si sanatate trupeasca. A treia este reusita in ceea ce inteprinzi. A patra-i reputatia buna printre oamnei si a cincea este abundenta de bani si a bucurilor folosite pentru viata.

VA PUP :* Fiti fericiti!

Comments

comments

One thought on “Ce este fericire?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.