Din copilarie pana azi

        Am avut o copilarie frumoasa, bineinteles erau jocurile de copii care ne faceau zilele mai frumoase, precum “ata”, “flori, fete si baieti” imi placea mult si “lapte gros” desi imi era tot timpul frica sa nu-mi rup ceva 🙂 asa se intampla si la “capra noua” dar totusi a fost frumos. Abea asteptam cu totii sa jucam “adevar sau provocare” asa aflam cate ceva despre persoana de care ne placea.
       Insa tot in copilaria mea am aflat si despre computere. Imi aduc aminte si acum cand am vazut pentru prima data unul: eram la o contabila in casa unde isi avea si biroul, cred ca aveam vreo 11 ani si l-am vazut acolo frumos asezat pe un birou, m-am apropiat incet desi stiam ca nu am voie pentru ca mama m-ar fi certat dar nu m-am putut abtine era ca un fel de magnet ce ma atragea la el. Cand aud o voce ce striga la mine “Bianka vino aici! Nu ai voie!” , imediat m-am retras trista, dar contabila m-a luat de mana si m-a pus la birou si mi l-a aprins, m-a bagat in Paint si a spus “Uite asa poti desena”. Uau! mi se parea magie, eram fascinata…..Aveam si acasa computerul meu “tetris” :))) ma alinam cumva.
       In scoala am invatat mai multe despre computere si cum sa le folosim. Asa am aflat ca e facut din mai multe componente, din monitoare, unitati, placi video… Dar cui ii pasa atunci asta? Toti ne jucam Mario la ore sau Solitaire. Din scoala avem depententa mica sau mare, dupa caz, a jocurilor pe calculator. Si acum ma mai joc dar nu jocuri complicate, in retea pentru ca sincer nu ma pricep si cele in retea sunt in general pentru baieti. Insa de-a lungul timpului am invatat ca daca e un joc “mare” ai nevoie de o placa video buna, pana nu de mult am auzit doar de Nvidia dar dupa parerea mea Ati e mult mai buna, are claritate mult mai mare, culorile sunt mai vii. Oricum pe amandoua daca sunt performante vezi jocul mult mai real pana la picaturile pe ploaie, vezi efectele foarte clare. Eu personal nu am nevoie de o placa video foarte performanta, ma clasez undeva la medie, desi ma joc si eu, dar online si jocuri “usoare” de care nu ma pot numi dependenta.
       Dar cred ca pe viitor o sa putem juca online mult mai fascinant, de exemplu sa avem jocuri care pot fi controlate printr-o camera video, fara a fi nevoie de alte instrumente sau ma gandesc ca la un moment dat o sa putem juca jocuri de lupte iar jocul o sa fie capabil sa transpuna obiectele uzuale pe care i le aratam, adica atunci cand vrei sa ii dai la ala in cap cu un scaun iei un scaun din casa iar jocul e capabil sa-l transpuna. Dar pentru toate jocurile buna avem nevoie de placi video bune pe care le putem cumpara foarte usor si de la un Magazin Online. Iar pentru cei care nu se pricep si au nevoie de sfaturi la fel cum a fost si in cazul meu atunci va recomand acest Forum componente , un forum foarte activ unde puteti cere o parerea despre componente si jocuri.
      Am zis ca majoritatea jocurilor sunt de baieti, dar sincer daca as castiga unul la un concurs online sau la cumpararea unei placi video atunci sigur nu va sta acolo intr-un dulap fara ca mai intai sa nu-l incerc, sunt sigura ca ma va “cuprinde” intr-un final.

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2013

Comments

comments

2 thoughts on “Din copilarie pana azi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *