Pisica si dezastrul

      Pisica in varful casei pe acoperis sus de tot…uitandu-ma la ea nu puteam decat sa ma pun in locul ei si sa-mi fie frica, pentru ca nu iubesc inaltimea, DELOC!  Ceva ma facea sa ma tot uit la ea acolo sus cum pasea usor pe casa vecinului mult mai in varsta ca mine, dar nu la fel de in varsta ca si casa lui . Si ma uitam parca hipnotizata, de parca ceva avea sa se-ntample. La un momendat nici nu mai stiu exact cum a reusit sau ce a vrut sa faca dar cert este ca aluneca la vale pe acoperis in jos, bucati de tigla veche cadeau in scoc si peste scos jos pe ciment, ma uit in sus, pisica disparuse exact prin gaura de unde cazuse atata tigla. Era in pod fara prea multe eforturi si fara vointa sa.
      Vecinul meu auzi-se zgomotul produs si iesise afara speriat, eu inca stateam si ma uitam parca in gol la acel acoperis, cat putea fi de fragil, o ploaie mai violenta l-ar fi doborat. Suparat vecinul se uita la mine si zice:
      ”  – Acum ce ma fac eu? Trebuie sa schimb tigla, am ceva economii dar daca nu cumpar tigla buna? Ca sunt in varsta tare si nu stiu ce e mai convenabil. “
Se uita la mine cu ochii tristi, parca usor umeziti, se vedea ca este un om bun cu frica de Dumnezeu. Am indraznit sa ii ofer ajutorul meu si i-am zis :
      ” – Daca doriti va pot ajuta eu sa alegeti cea mai buna varianta, din punctul meu de vedere cea mai buna optiune ar fi sa cumparati tigla metalica. “
Mirat se uita la mine :”  -Eu nu am auzit inca de asa ceva.”
Am zambit in coltul gurii pentru ca era chiar simpatic. Am inceput sa-i explic clar la ce ma refer.
      ” – Daca alegi acoperis tigla metalica, ai garantie 10 ani, durata de viata a acoperisului este de 50 de ani , se monteaza usor si ai pierderi minime. Cel mai bine ar fi sa apelam la un distribuitor tigla metalica Metigla.”
      Se uita saracul nedumerit la mine, intelesesem ca nu stia ce e acea tigla metalica si nici cum arata asa ca i-am aratat acoperisul meu, i-a placut , nici nu s-a gandit vreodata ca e din metal. S-a uitat la mine si mi-a zis :
” – Eu am incredere in tine si iti multumesc pentru ca mi-ai dat cel mai valoros sfat. “
 Am plecat multumita ca am putut sa-l ajut. Dupa aproximativ 5-6 zile cand am venit de la lucru erau muncitori in curte puneau un nou acoperis vecinului meu.
      De aceasta data eram sigura ca pisica nu va mai avea sanse sa ajung in pod direct de pe acoperis 🙂

P.S. Vecinul meu are sansa sa castige marele premiul constand intr-o croaziera pentru 2 persoane pe Marea Mediterana, cu ocazia aniversari a 10 ani la Coilprofil a tiglei Metigla, daca in perioada 20 septembrie – 20 noiembrie 2013 cumperi cel putin 150 mp de tigla Metigla intri in concurs. Ma intreb daca castiga pe cine ia cu el in croaziera?

   
 

   

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.