Taxa pe apa de ploaie

             Azi am fost intr-o vizita la parintii mei, care stau in Cisnadie la 10 km de Sibiu. Am ramas socata cand am citit foaia primita de ei prin posta de la S.C. Apa-Canal S.A. Nu stiu inca daca doar in Cisnadie sa intampla asta sau mai sunt orase in aceasi situatie, cert este ca la Sibiu inca nu am primit nimic.
            Este vorba ca pe langa consumul de apa care vine pe factura, sa se mai impuna si o taxa de ploaie si dezghetarea zapezii. Adica mai pe limba tuturor, oamenii saracii platesc faptul ca ploua si curge in canalizare, la fel si cu dezghetarea zapezii. Si taxa de ploaie va fi calculata in functie de cum preconizeaza cei de la Meteo vremea (daca se anunta ploi torentiale platesc mai mult ca atunci cand e luna lui cuptor). Eu sunt inca in soc, nu m-as mira ca azi maine sa includa taxa pe aerul respirat. Voi ce parere aveti? Sunt curioasa, in cate orase se intampla asta?
           Acum am sa va prescriu cateva citate din faimoasa “precizare”:
 

     “Contravaloarea serviciului de colectare a apei din precipitatii in reteaua de canalizare se calculeaza si se factureaza conform REGULAMENTULUI SERVICIULUI DE ALIMENTARE CU APA SI CANALIZARE aprobat prin hotararea Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara “Asociatia de Apa Sibiu” nr7/15.02.2010- ART 215, pct1″ 

 

  “Se considera suprafetele totale ale incintelor construite si neconstruite…..Se va tine cont de natura suprafetelor (betonate, asfaltate, pavate, spatii verzi, gradini, etc)”

            ” Cantitatea de apa meteorica se stabileste in baza unei medii multianuale de precipitatii, comunicata operatorului “Apa Canal” de catre Institutul National de Meteorologie si Hidrologie, pentru zona in care se aplica”

            “Facturarea serviciului nu se face in cazul in care apele meteorice nu ajung pe domeniul public si in reteaua de canalizare, ramanand pe propietatea abonatului. Acesta trebuie sa faca dovada ca apa provenita din ploi sau topirea zapezii este preluata prin instalatii propii, inmagazinata si utilizata in gospodarie fara a fi evacuata pe domaniul public sau in sistemul de canalizare”

         Chiar imi doresc sa aud si parerea voastra intr-un comentariu.
               

Comments

comments

5 thoughts on “Taxa pe apa de ploaie

  1. Adina Radu says:

    :)) Si la Buzau este taxa pe apa de ploaie.Sa nu ti mai spun ca sunt luni in care nu ploua deloc si apare pe factura apa meteorica.Da, in curand se va gasi cineva sa puna si taxa pe aer. Eu platesc apa de parca spal tot blocul .Consum 5 metri de apa rece si 2 de apa calda , pe factura vin inca 3-4 metri diferenta apa rece si aproape 1 metru diferenta apa calda si platesc aproape 150 lei pe luna. Logic ca nimeni nu stie nimic si ,, consumul acesta apare pe apometru de la bloc , diferenta se imparte la tot blocul".

  2. Anonim says:

    Am trait sa o aud si pe asta. Numai in Romania poti auzii asa ceva…nu imi vine sa cred…azi maine platim sa avem voie sa vb…sa mergem la toaleta deja platim…doamne in ce tara traim

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.