Invata sa zambesti….ai putea schimba lumea

           Sa te uiti in jur, sa vezi doar oameni ce uita de propiile principii, ce au uitat cuvantul omenie…e dureros pentru noi cei sinceri ce vad sau cel putin vor sa vada lumea intr-o lumina buna si care inca mai spera ca bunatatea oamenilor va iesi la iveala.
           Ma plimbam zilele astea prin parc, putina lumea ce-i drept dar toti avea chipul unui om rau (urat), de om care nu ar avea o vorba buna de spus. Mi-e scarba sincer sa ma uit la ei. Oare eu cum reusesc sa zambesc unui strain sau macar sa-l privesc cu fata inseninata? Cel mai mult ma deranjeaza atunci cand il privesc urat pe baietelul meu de doar 2 anisori, de ce atat ura in privire? Am ajuns la concluzia ca din cauza problemelor se intampla asta. Sunt amarati si doborati…..dar si eu sunt uneori, nici eu nu sunt cea mai fericita dar zambesc, zambesc de fiecare data cand am ocazia si le vorbesc frumos.
           Ma duc la magazin, in parcare o doamna dorea sa intre in masina propie ce era parcata langa a mea, desi eram cu Mario in brate sa-l pun pe scaun si desi am ajuns inaintea ei la masina, inchid usa la masina si cedez sa o las pe ea sa urce prima (senina cu zambetul pe fata ii spun “va rog”) si ea se uita la mine cu o fata parca scarbita si imi zambeste ironic abea dupa ce urca in masina. Nu e bine pentru cei din jur cand le faci bine dar nici cand le faci rau. Am plecat nervoasa si totodata impacata ca am facut ceea ce era bine.
           Oameni buni cei care mergeti pe strada incruntati, de parca toata lumea din jurul vostru a complotat pentru necazul vostru. Invatati sa zambiti, macar atat puteti face. Invatati sa fiti mai buni. Eu cred ca bunatatea poate schimba lumea. Fiti mai pozitivi!!!
         

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.