Un copil merita sa fie fericit

Cineva spunea odata ca daca nu ai inspiratie uitat-te in jur, sigur o sa gasesti despre ce sa scri. Ori eu nu vreau sa scriu asa…eu vreau sa scriu din suflet.
Zilele trecute am fost invitati printr-o cunostinta la o zi de nastere a unui copilas mic. Ne-am dus cu placere in casa straina a unor oameni modesti cu 5 copii. Nu sunt in masura sa judec si nici nu o fac. Dar totusi nu reusesc sa inteleg de ce atunci cand nu ai posibilitati materiale si nici spatiu suficient sa faci totusi atatia copii? De ce nu faci 1 maxim 2 carora sa le poti oferi totul nu doar cartofi zilnic si salam o data sau de doua ori pe luna.
Copii frumosi, fericiti in copilaria lor si cu tot ceea ce li se ofera chiar daca e putin. Eu care tot timpul fac curat la jucariile lui Mario , de multe ori arunc cu ce nu se mai joaca si tot timpul am impresia ca nu are destule. Acum am inteles ca Mario are mai mult decat necesar. Acei copilasi aveau o cutiuta mica de jucarii de care se bucurau si erau fericiti.
Nu pot sa le uit privirea dragalasa si sa nu ma intreb de ce vrea Dumnezeu atata diferenta intre copii. De ce nu le ofera tuturor in mod egal?
Doi dintre copilasi de 5 respectiv 6 ani nici macar nu stiau sa vorbeasca, nu ma refer ca erau timizi sau bolnavi ci chiar nu stiau sa vorbeasca decat “mama” si “tata” ceea ce m-a socat. Cum e posibil asa ceva? Am ramas cu gust amar gandindu-ma cate mii de copii sunt in situatia lor.
In copilaria mea nici eu nu am avut decat o papusa la care am tinut foarte mult. Nu dadeam importanta ca am doar 3 rochite in dulap, eram fericita pentru atat cat aveam. Pentru ca nu realizam ca pot avea mai mult, pentru ca nici ceilalti din jurul meu nu aveau mai multe.
Ma gandesc cu groaza ca va creste Mario mare si va vedea tot felul de tablete, telefoane si jocuri la alti copii. Ma rog la Dumnezeu sa fim sanatosi si sa avem putere de munca sa-i pot oferi tot ceea ce-si doreste, sa nu simta lipsa la nimic. Si sper ca toti parintii de pe acest pamant sa aiba posibilitati egale pentru copilasii lor.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.