Laboratorul de istorie si geografie

               Imi aduc aminte si acum mirosul salilor de clasa. In special cel din sala de istorie si geografie. Mirosul bancilor de lemn si a multitudinilor de harti operative ce se aflau acolo. Intotdeauna ne cataram sus pe banci sa aratam diverse orase, ne laudam ca stim imediat unde se afla un anumit oras sau munte. Mirosul de cultura ce parca imi lispeste si acum. Mult mi-as dori sa vizitez din nou acea sala de clasa, sa pot admira din nou toate acele harti invechite de atatia ani de zile, sa imi aduc aminte de orele de istorie si geografie.
              Niciodata nu mi-am pus intrebarea cine face acele harti gigant sau de unde le poti cumpara, pentru ca aveam impresia ca doar “acolo” le poti avea, doar in aceea clasa de curs.
              Ma fascina mult harta din epoca straveche din spatiul romanesc

unde puteai vedea situatia complexa a habitatului uman romanesc din preistorie. Bineinteles ca nu lipsea harta Romaniei 
sau harta de care eu eram fascinata, in primul rand de culorile ei, harta Emisferelor
      Istoria nu mi-a placut niciodata si nu reuseam sa invat decat mecanic, insa cu ajutorul hartilor istorice am reusit sa tin minte cate ceva datorita memoriei vizuale. Inchid ochii si imi aduc aminte si acum de Europa in anii 50-60 secolul al XIX-lea, primul si al doilea razboi mondial sau Romania intre anii 1918-1940.
      Daca atunci era un vis sa am asa ceva acasa, acum e mult mai simplu, am posibilitatea sa imi umplu casa cu harti daca imi doresc, insa nu e necesar. Singurul lucru pe care mi-l doresc pentru baietelul meu cand va fi la scoala este globul pamantesc ce are rol si de veioza, glob ce si eu l-am avut si din care am invatat. Ma facina si parca nu-mi venea sa cred ca exista o “lume” atat de “mare”.  
      Vizitand site-ul hartidebirou.ro m-a facut sa ma gandesc cu nostalgie la perioada cand mergeam la scoala, am iubit scoala si mergeam cu drag la ore in fiecare zi…parca mi-e dor sa invat, sa fiu ascultata si sa primesc note pe masura cunostintelor mele. 
       Site-ul hartidebirou.ro contine o gama larga de harti operative, clasice, gigant, harti desenate pentru copii, harti in relief (3D) si globuri. Ei vin in ajutorul sistemului educational oferind o gama larga de materiale didactice auxiliare. In colaborare cu mari producatori din Romania cum ar fi editurile Hemus&Cartdidact, Editura Didactica si Pedagogica, Softwin, Video, Prooptiki si a companiilor de resort din tari ca Republica Moldova, China, Germania, Ungaria, Belorusia, Cehia, Italia si India.
       
      

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.