O dimineata perfecta incepe cu o cafea

                  Acel moment cand esti trezit in mirosul de cafea proaspat facuta ….la filtru….si uite asa magia s-a rupt. De ce? Pentru ca filtrul nu face cafeua la fel de buna cum o face expresorul. Nu e la fel de aromata si “cremoasa”. Nu sunt o mare bautoare de cafea dar cand ii simt mirosul dimineata ma face sa-mi doresc sa o savurez, iar cand  se intampla asta imi place sa gust din ea tot ceea ce-i mai pur si mai gustos.
                   Intotdeauna am respectat cafeaua, pana la urma nu e doar o simpla bautura si atat. Conteaza pasiunea care o pui cand o prepari, cafeaua pe care o folosesti, tehnica de prindere a cestii de cafea dar cel mai mult conteaza acea minunatie de aparat care stie sa faca cea mai buna cafea.
                   Sunt adepta alimentatiei proaspete si aici ma refer inclusiv la cafea, nu se poate mai proaspat decat macinarea boabelor  in momentul in care prepari cafeaua, acest moment il apreciez eu la expresor. E momentul in care incepe sa se degaje toata aroma de cafea in incapere. Aroma ce eu personal o ador, ce reuseste sa-mi trezeasca toate pupilele gustative, sa astept cu nerabdare sa gust cafeaua.
                   Inca de cand am stat in Italia am invatat ca ea nu se bea cu cana de ceai ci cu cescutele acelea mici in esenta tare, cafeaua isi joaca un rol important pana la urma, poate fi benefica sanatatii (consumata moderat) pentru ca are antioxidanti.
                  Mai presus ca aromele ce-mi plac la ea, e singura care reuseste sa ma trezeasca cu adevarat, mai magica decat spalatul fetei cu apa rece (eu fiind rea de somn), cafeaua reuseste sa-mi dea o stare de bine inca din primul minut al diminetii.

               Voi cum credeti ca arata dimineata perfecta?

Comments

comments

3 thoughts on “O dimineata perfecta incepe cu o cafea

  1. Simina Maria says:

    Eu sunt o mare bautoare de cafea si intr-adevar gustul celei de la filtru nu se compara cu cea facuta la expresor(mai ales cu frisca sau lapte…o nebuniee:X)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.