“Rent a car” a fost salvarea mea

            Ajunsa pe Aeroportul Baneasa la Bucuresti, incerc sa-mi sun iubitul sa vad daca a ajuns sa ma ia de acolo. Aflu cu stupoare ca e undeva blocat pe autostrada din cauza unui accident. Iesita afara din aeroport dupa ridicarea bagajului. Ma asez timid in fata intrarii si stau sa astept momentul cand ar putea ajunge. Taximetristii erau ca niste hiene gata de atac, cu priviri din ce in ce mai dubioase de parca vroiau sa-mi rupa geanta de pe umar. Imi si imaginam c-am cat erau in stare sa ma taxeze la  cursa vazand de atatea ori la televizor cate magarii faceau.
           Timpul trecea, soarele incet incet intra in nori si vroia sa se faca nevazut. Simteam putin frigul, parca era din ce in ce mai noapte si frica pusese stapanire pe tot corpul meu. Parca acum pericolul era tot mai aproape de mine (ma aflam acolo chiar dupa stirea cu fata chinezoiaca sau japoneza ce fusese rapita din aeroport –de aici atata frica).
           Decid sa ma plimb sa plec departe de ochii “hienelor” si parca imi venea sa plang vazandu-ma acolo singura necunoscand pe nimeni. Parca toate ideiile fugise de mine si eu nu stiam ce sa fac. La un moment dat ma uit pierduta in dreapta si vad undeva scris rent auto Bucuresti. Inima mi se umpluse de bucurie, cea mai geniala idee imi venise. Decisesem sa inchiriez o masina si sa plec de acolo, macar ma stiam in siguranta in masina singura. Am fugit repede la birou de frica sa nu gasesc inchis, insa norocul a fost de partea mea.  Niste oameni foarte amabili care mi-au prezentat toate masinile disponibile, dar pe mine nici nu ma interesa in mod deosebit modelul cat ma interesa sa plec cat mai repede de acolo.  Am ales un Renault Symbol si i-am rugat sa-mi dea si un GPS avand in vedere ca nu stiam Bucurestiul decat de la televizor 🙂
         

       Si uite asa am reusit sa vad Bucurestiul noaptea, sa cunosc vestitul Centru Vechi si sa ma plimb pe Dorobanti. Am ajuns pe strada Izvor unde era minunatul si gigantul Palat al Parlamentului. Mergeam unde ma ducea drumul si cand simteam ca intru in suburbii porneam GPS-ul. 
       Pentru mine a fost o aventura frumoasa ce m-a facut sa-mi aduc aminte de aventura mea de 5 ore prin Roma cand am reusit fara sa vreau, sa vad tot ceea ce era mai frumos pe timp de noapte.

Comments

comments

2 thoughts on ““Rent a car” a fost salvarea mea

  1. Ai facut bine ca ai ales o firma de rent a car in locul taximetristilor din Bucuresti. In afara de una doua firme, restul sunt hoti cu totii. Mai ales cei care stau la aeroport sau la gara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *