Am invatat ce este un hidrofor

              Zilele trecute am mers in vizita la viitori nostri fini iar cu aceasta ocazie am vazut si noua casa facuta din propia lor munca. O casa foarte frumoasa impunatoare nu foarte mare dar nici nu prea mica, ideala pentru o familie cu 2-3 copii. Iubesc foarte mult salonul si bucataria incapatoare foarte moderna si eleganta. Din pacate casa e facuta unde utilitatile inca nu au ajuns, asa ca finul meu pentru a avea lumina si-a instalat pe acoperis panouri solare, cand ne-a aratat am stiut exact pentru ce e vorba. Insa cand ne-a explicat cum a reusit sa instaleze apa am ramas un pic nedumerita, nu am vrut sa arat ca nu stiu insa totodata ma simteam usor stanjenita ca nu stiu ce inseamna hidrofoare. Rusine mie si totusi nu aveam de unde sti, pentru ca nu am avut de a face cu ele pana acum, de aici si lipsa de informatie.
            Dar cu prima ocazie m-am documentat si am aflat o informatie foarte utila despre hidrofor. Tocmai de aceea vreau sa impartasesc asta cu voi acum. Sunt sigura ca pentru multi dintre voi va fi o informatie noua si utila.
             Hidroforul se foloseste pentru uzul casnic, pentru alimentarea apei in casa. Este alcatuit  dintr-o pompa de inox si un vas cu o perna de aer. Pompa ajuta ca apa sa fie pompata la presiunea dorita. Apa este filtarata astfel ca impuritatile sa nu ajunga in apa. Pompa de aer ajuta la presiunea apei, o data ce pierde aer si presiunea scade iar hidroforul nu mai functioneaza in mod corect.
             Din cate m-am documentat  am inteles ca sistemul este unul foarte simplu, el sustrage apa, o filtreaza pentru a nu fi impuritati iar apoi o pompeaza pentru a putea beneficia de apa in casa.
             Hidroforul se alege in functie de marimea locuintei si de consumatori. E insa bine sa alegem un hidrofor mai mare pentru locuinta astfel el nu porneste atat de des , aproape la fiecare deschidere a robinetului de apa. Pentru ca un hidrofor de regula porneste cand apa din el ajunge la jumatate, tocmai de aceea se recomanda unul mai mare astfel rezervorul va porni mult mai rar.
              C-am asa arata un hidrofor cu un debit de 2.4 m3/h, putere de 700w, absortie de 9 metri si un vas de 24 de litri

Este ideal pentru absorbirea apei din fantani, rezervoare tampon puturi sau retele locale de apa.
           Sunt multumita acum la final ca am invatat ceva nou, pana la urma mereu avem ceva de invata…

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *