Nu fiti pasivi in educatia copiilor dumneavoastra

           Din pacate in ultimii ani numarul copiilor nescolarizati sau ce nu iau serios scoala e in continua crestere, o informatie ingrijoratoare pentru Romania si cetatenii ei. Ne gandim cu ingrijorare ca tineretul din ziua de azi va reprezenta Romania in anii urmatori. Trebuie sa facem neaparat ceva ca ei sa inteleaga mai bine importanta urmarii unei scoli.
            Primul pas important in disciplinarea copiilor ar trebui sa-l faca parintii , care trebuie sa fie mult mai apropiati de propii copii. Ar trebui sa invete cum sa se poarte si sa inteleaga la randul sau cat de importanta e scoala pentru copii. Astfel as incepe o campanie speciala pentru parinti in care as prezenta avantajele si dezavantajele (care nu sunt) in educarea copilului corect. As ruga specialistii sa asiste la astfel de sedinte in care sa-i sfatuiasca cum sa procedeze in cazul in care copilul e prea rebel sau prea pasiv.
          De la sedintele cu parintii as trece la cele cu parintii si copii, in care sa-i invatam cum ar trebui sa-i ajute sa invete la teme si cum ar trebui sa procedeze ca si copilul sa inteleaga ceea ce e important pentru el.
          Dupa toate sedintele repetate in care sa fie invitati diversi specialisti, as organiza un fel de activitati extrascolare prin care copii sa inteleaga ca scoala se poate face din placere, din pasiune si sa iubeasca sa mearga la scoala pentru a deveni exact ceea ce-si doresc.
            Prin participarea la astfel de sedinte mentalitatea copiilor si a parintilor se poate schimba, copiii dar si parintii avand o alta parere cu privinta la importanta scolii, astfel si societatea ar avea de castigat.
           Cel mai mare rol in viitorul copilului si al Romaniei il joaca fiecare parinte in parte. E foarte importanta libertatea si joaca copilului dar in termeni limitati. Inca de la inceput (de la gradinita) percepem invatatul ca pe o joaca, apoi treptat el devenind din ce in ce mai serios. Putem insa sa invatam copilul ca educatia e cea mai buna oportunitate in viata, ca e un lucru bun sa inveti pentru a ajunge ceea ce-ti doresti.
            Copiii ar trebui dusi macar de 2-3 ori pe an la diverse institutii unde pot vedea diverse meserii. Cum ar fi bancile unde functionari lucreaza la computer (poate asta o sa-i atraga) sau inginerie, spitale, etc. Cred cu toata fiinta ca un copil crescut corect reprezinta un viitor mai bun.
            Dragi parinti nu fiti pasivi la viitorul copilului dumneavoastra!

            Acest articol a fost scris in cadrul competitiei Spring SuperBlog 2014, proba fiind sponsorizata de Reeija, magazin online care ofera genti piele si accesorii dama.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.