Tu ii citesti copilului tau?

                Pasiunea pentru citit ar trebui dezvoltata inca de cand copii sunt mici. Ar trebui sa le citim in primul rand noi parintii. Din pacate in ziua de azi putini sunt aceia care le mai citesc o carte copilasilor si asta foarte rau, pentru ca pana la urma cititul le dezvolta vocabularul si le pune imaginatia la contributie. Editura ALL  vine azi cu propunerea unei campanii prin care copii ar trebui sa aiba placerea sa citeasca carti de povesti.
                Pentru cine nu stie, Editura All a fost infiintata in anul 1991, ca editura privata cu profil academic si universitar din Romania. In 1995 reuseste cu succes sa publice peste 90 de titluri, in majoritatea domeniilor de studiu universitar (biologie, economie, drept, matematica, informatica, medicina, chimie, fizica, medicina, istorie, psihologie, filozofie, precum si primele titluri de carte scolara).
                Astazi Grupul Editorial ALL este alcatuit din:

  • EDITURA ALL
  • EDITURA ALL EDUCATIONAL
  • EDITURA ALLFA
  • EDITURA HELEN EXLEY- CARTI IN DAR
  • EDITURA SIAN BOOKS
  • EDITURA GALAXIA COPIILOR
  • DISTRIBUTIE BIC ALL distribution

Editura ALL are azi peste 15 milioane de volume vandute, peste 60 de colectii create si peste 2000 de titluri publicate.
             Lectura si pasiunea pentru citit reprezinta un lucru minunat pentru copii, ei pot zbura in timp sau pur si simplu isi pot imagina fel si fel de scene si lumi diferite de ceea ce vad in relitate. Eu as propune ca cititul unei carti sa inceapa inca de la cateva luni. Bineinteles ca as recomanda o ora de citit dintr-o carte pentru copii, la scoala cat si la gradinita inainte de culcare. Daca pentru copii de la scoala am ales o carte de aventuri, precum Pisicile razboinice o carte plina de suspans pe care pana si eu mi-o doresc.

La gradinita insa as recomanda cartile cu spiridusul Pixi si prieteni lui, seria Pixi este alcatuita din carticele educative care se adreseaza copiilor intre 3 si 7 ani. Contin desene atractive si textul pe intelesul copiilor. Seria este minunata si contine carticele precum: “Numaram si ne jucam

” Ce inseamna sa fii pilot”, “Ce inseamna sa fii bucatar”, “In lumea mare”, “Teatru de gaini”…etc
         As  fi incantata sa aud ca exista tot mai multi parinti care petrec timpul liber cu propii lor copii, agregandu-i intr-o activitatea relaxanta precum lectura. Cartile se gasesc specific fiecarei varste si intotdeauna trebuie sa existe un inceput pentru citit (cu cat mai repede cu atat mai bine). E foarte important ca ceea ce le citim copiilor sa le produca placere, sa-i amuze si a-i captiveze. Gustul pentru lectura se formeaza in timp, cu multa rabdare si sub indrumarea atenta a noastra. Atunci cand nu-i place o carte anume nu-l fortati, pana la urma cititul se face din placere nu din obligatie.
         Daca Editura ALL a organizat campanii precum cea din 2011, “Doneaza citind. Intra in Clubul de fictiune ALL” , cand au donat 600 de carti catre centrele alese de bloggeri. Atunci noi parintii de ce sa nu incepem o campanie de lectura pentru propii copii? 
            Acest articol a fost scris in cadrul competitiei Sprin SuperBlog2014

Comments

comments

2 thoughts on “Tu ii citesti copilului tau?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.