Sa cred sau sa nu cred in vise?

           De mica visez aproape seara de seara si visele mele nu au nici o legatura cu viata mea de zi cu zi. Adica visand parca intru intr-o lume mult mai complexa. Am incetat sa ma mai gandesc ce anume semnifica fiecare vis al meu. Desi se spune ca visele care au intr-adevar o semnificatie sunt acelea care le ai dimineata inainte sa te trezesti.

           In rest am visele mele si pe care niciodata nu le-am inteles, se repeta obsesiv inca din copilarie. De foarte multe ori cineva ma urmareste, cineva necunoscut. Se intampla sa nu pot scoate o vorba, sa nu pot sa ma misc sau sa strig dupa ajutor. Sau fug de teama si la un moment incep sa zbor si zbor pana sus cu aceleasi miscari ca atunci cand inot in apa si e singura data cand nu mi-e frica de inaltime.

          Sunt nopti cand ma visez pe marginea unei prapastii si ma uit in jos si parca incremenesc de frica sa nu cad. Raman acolo pana reusesc intr-un final sa ma trezesc si sa beau un pahar de lapte rece sa-mi uit visul pentru a adormi la loc.
 
          De multe ori m-am trezit plangand visandu-l pe tata (care e decedat de cand aveam eu 1 an) desi nu am avut ocazia sa-l cunosc. Asta e singurul vis ce ma da peste cap toata ziua si cu greu imi revin de parca ce am visat chiar s-a intamplat.

         Incerc sa mi le descriu  de fiecare data, sa inteleg ce vor sa spuna, insa de fiecare data ajung la concluzia ca aceste vise imi sunt marcate de trecut, ca inca mi-e frica, ca nu imi doresc ca cineva sa-mi vrea raul sau sa-mi faca rau.

         Nu stiu daca aceste vise sunt comune sau chiar sunt diferite la fiecare in parte, tare mult mi-ar placea sa-mi povestiti si voi ceea ce visati cel mai des.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.