Jucariile din lemn sau cele din plastic?

Suntem foarte atenti la alimentatia si sanatatea copilului dar oare cat de atenti suntem atunci cand vine vorba de jucarii? Ma intreb oare cati parinti stiu cat de daunatoare pot fi unele jucarii din plastic. Ar trebui sa stim cu totii ca plasticul e chiar daunator pentru planeta daramite pentru copii. Ma refer la plasticul toxic din care sunt facute majoritate jucariilor ieftine luate de la colt din “magazinul cu de toate”. Eu sunt de parere ca decat sa-i cumpar mai multe jucarii ieftine mai bine cumpar una si buna. Faptul ca cercetorii au descoperit ca o jucarie din 3 e toxica ma face sa ma gandesc daca nu e mai bine sa cumpar jucariile din lemn. Jucarii pe care si noi le-am avut in copilarie si pe care le-am adorat. Pana la urma apropiem intr-un fel sau altul copilasul de natura.

Jucariile din lemn imi plac si acum la maturitate, textura lor fina si culorile vii intotdeauna m-au atras. Sunt  si acum  momente cand ma bucur la vederea unei jucarii din lemn, fie ea educativa sau nu. Imi plac mult bicicletele din lemn, sau calutii aceia ce leagana copilul, sunt absolut superbe si foarte important: NON-TOXICE

poza personala
         Sfatuiesc toti parintii sa opteze pentru jucariile din lemn, in primul rand nu sunt toxice (cele din plastic pot contine ftalati sau bisophenol-A , ce pot afecta dezvoltarea neurologica la un copil mic). Daca lemnul se degradeaza in cativa ani atunci trebuie sa stiti ca plasticul se degradeaza in sute de ani. Fata de jucariile de plastic cele de lemn sunt mult mai rezistente si mult mai sigure.
          Consider ca jucariile din lemn sunt mult mai educative, ele incurajand creativitatea, dezvoltarea motorie fina si cea educationala. Jucariile din lemn dezvolta caracterul copilului si sprijina sanatatea si educatia sa. Pana la urma tehnologia in viata unui copil nu face decat sa dauneze si sa incetineasca dezvoltarea lui normala.

Stiati ca Romania este unul dintre furnizorii principali de jucarii de lemn pentru Europa de peste 20 de ani?
,

Comments

comments

3 thoughts on “Jucariile din lemn sau cele din plastic?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.