Trandafirul…regele florilor

Azi vorbesc despre trandafiri, poate printre cele mai preferate flori. Inclusiv mie imi plac desi nu sunt singurii preferati, iubesc la fel de mult lalelele si florile de camp.

Trandafirul este considerat regele florilor si pana la urma ii este justificat acest nume el fiind nelipsit din gradinile tuturor pasionatilor de horticultura. Poate in viitorul apropiat o sa am si eu ocazia (gradina mea)  sa-mi hranesc pasiunea pentru horticultura, sa cumpar seminte de flori Covera de toate soiurile ca mai apoi sa ma pot lauda cu munca mea.
Dar revin la trandafiri si curiozitatile despre ei. Stiati ca un grup de cercetatori au ajuns la concluzia ca mirosul trandafirilor pot ajuta la imbunatatirea memoriei? Ei bine as avea nevoie de multe buchete ca sa am o memorie sanatoasa :).
Trandafirul rosu este simbol al Angliei si este purtat de Sfantul George.
Cel mai in varsta tufis de trandafiri din lume are aproximativ 1000 de ani si se regaseste  in curtea catedralei Hildeshiem din Germania.
Trandafirii sunt foarte eficace impotriva imbatranirii, se folosesc la cosmetice. Uleiul de trandafir fiind folosit in producerea celor mai scumpe cosmetice.
Dupa cum bine stim din petalele de trandafiri se face dulceata, jeleuri si siropuri, insa putini stim ce contine o petala de trandafir. Este bogata in vitamine, potasiu, magneziu, uleiuri volatile, zaharuri, acid citric, fier, acid malic si pectine.
Stiati ca apa de trandafiri era folosita in trecut pentru tratarea unor infectii ale pielii si gatului, insomnie, betie sau constipatie?
Trandafirul se regaseste in aproape toate varietatile de culori mai putin negru, este o floare ce reprezinta iubirea. Se spune ca spinii trandafirilor au crescut datorita greselii lui Cupidon cand a tras cu sageata in gradina de trandafiri.
O floare pasionala si atat de raspandita, se spune ca marele intelept Confucius avea peste 600 de carti despre cum trebuie ingrijiti trandafirii, Cleopatra avea podelele pline de petale de trandafirii. Pana si Shakespeare face in piesele sale aproximativ 50 de referiri la trandafiri.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *