Bayo si rolul sportului in viata copilului

Consider ca sportul este benefic pentru copii,  inca de la varste fragede, pe langa faptul ca socializeaza mai mult face si miscare. Copilul se dezvolta mult mai bine, starea de sanatate fiind mult mai buna, dezvolta abilitati multiple. Pe langa miscare si efortul pe care il depune, copilul invata cum sa se comporte in public, cum trebuie sa actioneze in echipa si bineinteles castiga incredere de sine.

Sportul in viata copilului se regaseste in fotbal, role, alergat, mersul pe bicicleta, inot, balet, etc…iar un plus activitatii sportive este ca cei mici se si distreaza practicandu-l.
Un sport inceput la varsta de 3 ani previne imbolnavirea copilului, il ajuta sa creasca armonios si cu greutatea corpului corecta, intareste imunitatea, ajuta la dezvoltarea corecta a musculaturii si intareste sistemul osos. Copilul devenind mult mai sociabil si invatand cum sa se comporte cu alti oameni in societate.
Eu personal m-am gandit sa-l inscriu pe Mario la fotbal si inot, asta nu pentru ca as vrea de exemplu sa-l fac fotbalist (pana la urma e decizia lui) ci pentru ca imi doresc sa faca sport. Spre exemplu fotbalul ajuta la intarirea musculaturii, rezistenta radiovasculara este marita, flexibilitate, coordonare, rezistenta la efort si echilibru. Asta pe langa faptul ca va invata cum sa lucreze in echipa, sa fie fair play , devine mult mai disciplinat, prinde inredere in sine, consider ca va fi mult mai corect si in viata de zi cu zi si mult mai sociabil.

              Deocamdata suntem mici pentru fotbal si acum suntem la stadiul de mers pe bicicleta, cred ca cel mai popular sport pentru cei mici. Bineinteles ca si mersul pe bicicleta ajuta la intarirea musculaturii, echilibru, controleaza greutatea iar ca si beneficii sociale, copilul devine mai disciplinat, are sentimentul de libertate si stima de sine.
Daca spuneam mai sus ca il voi inscrie pe Mario la inot as face asta si pentru mine, defapt pentru toata familia, cu totii avem nevoie de miscare pana si noi, iar inotul e cel mai potrivit. Pune in miscare toti muschii corpului astfel intregul corp se dezvolta armonios, pune in miscare circulatia sangvina, dezvolta viteza, indemanarea si rezistenta la forta.

Insa la copii mici pana si mersul pe jos este considerat un sport, ideal pentru copii ce nu iubesc sporturile competitive. Prin mersul pe jos isi intaresc muschii picioarelor, au un control marit asupra echilibrului si bineinteles controleaza greutatea.
Copii se pot inscrie la sporturile competitive doar de la varsta de 6 ani in sus, pentru ca doar atunci pot intelege exact ce vrea sa transmita antrenorul si regulile sportului respectiv. Insa pana atunci el poate fi inscris la activitatile sportive ce nu necesita competitie ci doar distractie din punctul  lor de vedere.
Insa e bine de inteles de catre toti parintii ca nici un sport practicat corect de la varsta recomandata nu afecteaza cresterea si dezvoltarea copilului.
Pana sa aud de Bayo nu stiam de unde as putea cumpara haine de sport pe placul meu. Aici am gasit haine pentru fitness calititative (aviz colegelor de la Kangoo) insa si hainute pentru balet pentru cei mici. Chiar am intalnit mamici ce aveau fetitele inscrise la balet insa nu stiau de unde pot cumpara costume mai speciale si mai frumoase pentru ele. Ei bine eu am gasit raspunsul , Bayo este solutia, acolo ve-ti gasi minunatii pentru cele mici pe toate gusturile, precum este acest tutu balet

          Insa tot la Bayo ve-ti gasi si haine pentru alergare si casual pentru femei si fetite. Oferta Bayo vine cu reducerea de 50 lei oferita sub forma de voucher la fiecare comanda de peste 250 lei . Insa si la prima comanda beneficiati de reducerea de 10% folosind codul ” Promo101 ” , livrarea fiind gratuita la comanda de peste 250 lei.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *