Aleg si dansul pentru copilul meu

Inca de mica mi-am dorit sa fiu si eu inscrisa la ceva, la dans precum baletul sau dansuri latino, hip-hop, populare la orice. Insa mama nu-si permitea atunci sa ma inscrie la nici un curs de genul acesta, la un moment dat am renuntat sa mai insist pentru ca stiam ca nu ar avea cu ce sa ma trimita. Insa anii au trecut si eu nu am uitat dorinta ce o aveam atunci cand m-ar fi bucurat orice fel de curs ,fie el si de lupte…
Acum ma gandesc sa-mi indeplinesc cumva dorinta prin Mario, vreau sa-l inscriu la activitati extrascolare. La inceput l-as inscrie la mai multe ca mai apoi sa aleaga el singur ce-i place sa faca. Pe langa inot, fotbal si handbal , m-am gandit si la dansuri copii. Am ales dansurile pentru ca mi-as dori ca Mario sa stie sa danseze la orice petrecere, sa socializeze cu copii si cine stie poate ii va placea atat de mult incat va participa la diverse concursuri sau activitati. Pe langa faptul ca se va distra la cursul de dans, e un mod extraordinar de ai tine greutatea sub control, de a face miscare. Acolo isi va consuma energia (care nu e deloc putina) intr-un mod constructiv.

Pe langa miscare , copilul invata cum sa lucreze cu alti copii , va lucra la pozitia corpului care va fi una dreapta si mult mai corecta.
Nu stiu ce va alege sa faca el pe viitor, insa eu vreau sa-i ofer tot ceea ce pot pentru ca mai tarziu el sa aleaga exact ceea ce ii place mai mult. Cine stie? Poate va fi cel mai bun dansator din tara 🙂
Ma si imaginez in public admirand spectacolul de pe scena, cand voi fi cuprinsa de mii si mii de emotii si trairi asteptand sa intre pe scena fiul meu cu perechea sa , dansand atat de frumos, deja incep sa-mi imaginez scena si imi place ce vad.
Mie mi-au placut de mica toate tipurile de dans, inclusiv tango si cha-cha chiar daca nu le stiu dansa nici acum. Se spune ca dansul si muzica sunt hrana pentru suflet si chiar asa si e, pentru ca prin dans poti elibera toata energiaa negativa, sa te simti liber.
Daca as avea timpul necesar m-as apuca si acum de dans, pentru a-mi indeplini dorinta inca din copilarie si pentru ca mi se pare cel mai placut mod de a face miscare si de a ma simti bine, practicand dansul din placere.
In final pentru  a va convinge ca dansul practicat in cadrul companiei Latino Time este unul benefic si recomandat corpului si psihicului, am sa reproduc cele 10 motive aflate pe site-ulo oficial:

  1. ajuta la slabire, dezvolta figoarea si forta
  2. dezvolta echilibrul si coordonarea miscarilor
  3. imbunatateste sanatatea si previne bolile de inima si tensiunea ridicata
  4. cunoasterea altor forme de arta precum drama si muzica
  5. un mod placut de a va exersa creierul
  6. lucru in echipa, socializarea
  7. informatia despre dans in general
  8. pastreaza flexibilitatea
  9. e distractiv!
  10. o sa invatati multe lucruri noi despre abilitatile corpului dumneavoastra

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *