Pe primul plan e siguranta lor

Atunci cand ai un copil si esti tot in stres sa nu se loveasca si parca orice ii sta in cale ti se pare un real pericol ( de multe ori chiar e). Ce facem in cazul in care copilul doreaste sa faca anumite lucruri ce noua ni se par un pericol sau neadecvat?  Eu personal il las sa se joace cu aproape orice isi doreste, pe care de multe ori tati le considera un pericol, cum ar fi de exempli telul sau te miri ce ustensila din bucatarie ( bineinteles ca iese din discutie cutitul, furculita sau alte obiecte taioase) .

Daca atunci cand copilul pune mana pe priza e normal sa actionezi si sa-l iei de acolo cat mai repede posibil, eu una asa fac ca ulterior sa-i explic de ce nu are voie si sa-i distrag atentia. Daca la curent actionam asa , ma intreb de ce atunci cand merg cu masina parintii nu actioneaza la fel. Imi aduc aminte cand eram gravida cand faceam lista de cumparaturi ca pe langa  hainutele necesare am pus si scoica desi nu aveam masina atunci, nu doream sa merg in taxi fara a avea copilul in siguranta. Nu concep cum multi parinti merg cu copilasi intre scaune neasigurati nici macar cu centura si ei frumos in fata cu centurile puse…helloooooo!!! TREZITI-VA! . De ce atunci cand umbla la priza sariti ca arsi si cand mergeti cu masina nu realizati cat rau le puteti face ca sa nu ma gandesc la lucruri mai grave.

Am scris acest articol revoltata fiind cand vad tot mai des aceste cazuri, si azi mi-a pus capac un tatic venit la gradinita dupa baietelul sau care nu avea mai mult de 4 ani si l-a urcat pe scaunul din fata! fara centura bineinteles! Eu stiu ca de multe ori vreti sa ii rasfatati si eu sunt la fel dar atunci cand viata copilului meu e in pericol nici macar nu ma gandesc sa il transport fara scaunul special conceput pentru copii.

Stiu ca fiecare dintre voi face cum crede insa eu consider ca trebuie sa va ganditi la ei in primul rand, ve-ti fi un sofer foarte bun dar se baga altul in voi si se produce accidentul si poate atunci va fi prea tarziu pentru regrete.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *