Do the right mix

E adevarat ca cea mai usoara deplasare intr-un anumit loc este cu masina personala, te urci in ea si ai plecat unde ai treaba simplu si rapid. Insa cati dintre noi au luat in considerare mersul pe jos de exemplu? Eu iubesc sa merg pe jos daca nu ploua afara, in primul rand ma simt mai bine si mai activa iar in al doi-lea rand e si mai ieftin, adica gratis. Daca as avea o bicicleta ar fi si mai simplu insa deocamdata de acest privilegiu se bucura copilasul meu. Iesim des atunci cand e frumos afara, eu pe jos si el cu bicicleta (sau pe jos). Ne bucuram de aer si de miscare.
Daca mersul pe jos aduce doar beneficii si economisire de bani si gaze toxice, atunci si varianta autobuzului e o solutie mult mai practica. In plus cel mic adora mersul cu autobuzul si calatorim cu el prin oras ori de cate ori avem ocazia. Astfel masina ramanand ultima varianta de transport si doar cand e necesar. O folosim la drumuri mai lungi cum ar fi in afara orasului, cand facem cumparaturi sau cand e urat afara.
Decat in masina

Mai bine pe jos, cu autobuzul sau bicicleta:

 

Din pacate sunt multi care pur si simplu nu pot renunta la masina si o pornesc chiar si pana la magazinul din cartier. Ar trebui sa ne gandim mai mult la sanatatea si bani nostrii, mai ales atunci cand exista si alte variante de transport.
Comisia Europeana a inceput o campanie prin care vrea sa evidentieze cel mai bun mix de mijloace de transport. Cu aceasta ocazie va invita la un concurs ce se va desfasura aici https://www.facebook.com/DoTheRightMixRomania/app_1532474300309002 , E simplu incarcati o poza de tip “Selfie” alaturi de un mijloc de transport si puteti castiga saptamanal un voucher la Decathlon in valoare de 400 lei.
Succes!

 

Comments

comments

One thought on “Do the right mix

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *