Autoritati vesnic nepregatite, las’ ne pregatim noi

Pe zi ce trece iarna isi intra in drepturi, vad asta dimineata cand imi duc baietelul la gradinita, deci e sigur, anul acesta o sa avem zapada chiar daca toamna ne-a “speriat” un pic si a fost prea calduroasa. Noi majoritatea, ne uitam in magazine dupa haine groase, combinezoane, ghete, saniute, skyuri, etc. Majoritatea suntem comozi atunci cand ninge si se asterne zapada,maturam zapada in fata casei si c-am atat. Asteptam ca Primaria sa faca restul, autoritati ce niciodata nu sunt pregatite de zapada.

In Norvegia am vazut ceva ce m-a surprins placut, acolo intr-adevar statul isi face meseria, nici nu s-ar putea altfel mai ales ca iarna e mult mai grea si e nevoie continuu de utilaje de dezapezire. Insa in dimineata in care ningea cu fulgi mari de zapada si trotoarele erau pline de zapada, nu doar ca nu apucase utilajele sa-si faca aparitia pe strazi (era foarte devreme) dar foarte multi oameni erau pe strazi cu propiile freze de zapada 

        M-a impresionat sa-i vad pe toti afara cu noaptea in cap, curatand TOATA strada nu doar in fata casei lor, adica e chestie de omenie si sunt aproape sigura ca in fiecare zi se intampla asta, fara sa ceara nimeni nimic pentru munca facuta.
        Recunoasc ca in loc sa aud oameni ce se plang in fiecare iarna as prefera acei oameni care iau initiativa. Stiu ca nu multa lume isi permite o freza de zapada cu bani jos insa eu m-am documentat si am aflat ca Ideal-Shoping le vinde si in rate! Deci mai simplu de atat nici ca se poate, sunt pe gusutul si buzunarul fiecaruia. Poate in cativa ani vad si eu aici ce am vazut in Norvegia, nimic nu m-ar bucura mai mult.
         Ca si morala la final: nu astepta ca cineva sa faca ceva pentru tine, pune mana si fa-o chiar tu , ai sa vezi satisfactia la final, ia initiativa!

 

Comments

comments

One thought on “Autoritati vesnic nepregatite, las’ ne pregatim noi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *