Cum am ajuns la OPC

Exact! Saptamana trecuta am ajuns la OPC, pentru prima data. Nu ca nu as mai fi avut ocazii insa intotdeauna am lasat de la mine. Dar de aceasta data chiar nu. Sa va povestesc:

Imi duc la “reparat” masina de spalat cumparata in martie de la un magazin second -hand din Sibiu. Am primit pentru ea garantie valabila 1 an de zile, m-a costat 650 lei. Masina inca de la inceput nu facea contact bun la butoane, adica se aprindeau luminitele cand si cand. Apoi mi se punea pe avarii, lua apa in prostie si se punea pe avarii, am pus asta pe seama faptului ca poate nu o umpleam destul sau prea mult. Cand l-a sunat sotul pe dl patron a spus ca si a lui face la fel si ca e “normal”. Insa luna aceasta nu mi-a mai mers deloc, se punea continuu pe avarii si ultima data nici nu mi-a stors. AAAA si colac peste pupaza mi-au intrat butoanele inauntru, asa pur si simplu, nu va imaginati ca i-am facut ceva sau am bruscat-o pentru ca nu e asa. Probabil s-a desfacut surubul in care era prinsa placa de la butoane de la fibratiile masini cand spala (storcea)

Am sunat la magazin, fata de acolo mi-a spus ca ma va suna cineva si nu a fost asa, asa ca am facut rost de numarul patronului, l-am sunat apoi pe el si i-am spus ce mi s-a intamplat, cu o oarecare aroganta mi-a spus fara sa ma lase sa termin ce am de zic ” Mergeti maine la magazin” si a INCHIS! . Bun a doua zi m-am dus la magazin cu actele, acolo o fata ce probabil nu stia nici cum o cheama asa de tare plutea pe langa subiect imi spune ” Pai unde e masina de spalat, trebuia sa o aduceti” Am spus bine, dar de ce nu vorbiti, eu de unde sa stiu chestia asta? Am crezut ca vine cineva acasa pentru o constatare ca nu e o bucata de hartie sa o car asa dupa mine!

Am facut rost de un microbuz si impreuna cu fratele meu si baiatul cu microbuzul am dus masina de spalat la ei, am predat-o fetei care imi luase toate actele. Si o intreb ce-mi da la mana, un proces de predare-primire, la care ea imi rade in fata, “pai de unde sa va dau, nu va dau nimic, doar nu plecam de aici” si continua sa rada. A urmat un dialog destul de apasat in care ii ceream inapoi factura cu bonul fiscal, macar atat sa am la mana.

In aceasi zi dupa-masa ma suna dl de la service. Imi spune “doamna eu am pus-o in priza si nu face nimic din ce imi spuneti” , i-am spus clar ca e posibil sa mearga dar ca o sa se puna pe avarii. Oricum m-a tratat ca si cum mint sau pur si simplu sunt o proasta ce nu stie sa umble cu o masina de spalat. La fel m-a tratat si fata de la magazin care pe langa toate astea mi-a spus ca ea a stat langa masina si a mers perfect. Eu m-am revoltat “cum adica nu au luat-o la service?” .Raspunsul primit a fost unul sec “Nu va reparam masina pentru ca nu are nimic si la butoane nu umblam decat daca platiti pentru ca ne e frica sa nu stricam placa”

E adevarat ca are episoade cand merge, dar atunci cand se pune pe avarii o tine asa mult si bine.

Cum sa nu-mi repare masina? Adica nu era suficient ce le-am spus eu, adica mie mi-a facut placere sa car masina aia, asa de nebuna? Am fost stresata si a doua zi am sunat si le-am zis ca nu o iau de acolo pana nu o repara. Aveam si am banuiala ca ei stiu ce are si anume e ceva la placa dar nu sunt capabili sa o faca. Cand le-am spus ca nu o iau si ca puteau sa se uite la ea, la filtru, senzori, au dat-o la intors urland la mine si spunandu-mi ca au deschis-o dar nu i-au facut nimic pentru ca nu are nimic , ceea ce nu e adevarat. Adica cu cateva ore in urma imi spune ca nu o desface si apoi ca a desfacut-o si nu i-a facut nimic. M-au amenintat ca daca nu o ridic imi anuleaza garantia si poate nici nu o mai vad pe motiv ca nu-mi mai trebuie.

A doua zi dimineata am fost dupa ea la magazin, a venit o doamna si a deschis, am observat cu stupoare ca pe foaia de garantie nu scria nimic, nici ca am predat-o, deschisa, reparata, contatari, NIMIC! Am intrebat-o pe doamna cum e posibil, tremura vizibil si nu a stiut ce sa spuna, am sunat la service si mi-au spus ca nu au ce sa scrie ca nu a reparat-o si nu i-a facut nici o interventie!

De acolo am plecat la OPC, unde mi s-a dat dreptate si mi s-a promis ca se va solutiona acest caz. Sunt dezamagita de felul in care am fost tratata, de modul in care am fost pusa pe drumuri, stresul avut si nu in ultimul rand am luat acasa exact masina pe care am dus-o, cu aceleasi defecte si aceleasi temeri ca mi se poate strica de tot in orice moment.

Comments

comments

2 thoughts on “Cum am ajuns la OPC

  1. Exact ce ai povestit tu, a patit prietenul meu cu un telefon. I l-au trimis inapoi pe motiv " ca ei l-au testat si merge" de 3 ori. Cand a facut reclamatie la OPC, au raspuns ca produsul e evident deteriorat (avea ce-i drept niste zgarieturi invizibile pe carcasa) motiv pentru care garantia nu mai e valabila. Defectul pe care l-a constatat dupa nici o luna dupa achizitionare era ca nu ocazional nu se auzea.
    De atunci eu nu mai cumpar deloc produse la reduceri, oferte etc, pentru ca in general e un motiv pentru care pretul e redus. Imi pare rau ca ai patit-o si sper sa se rezolve.
    Oricum cel mai incredibil e felul in care se comporta oamenii aia cand sesizezi o problema a produsului!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *