Toate drumurile te reintorc la Roma

Nici nu mai stiu exact de cate ori am fost la Roma, 4-5 ori? Nu mai stiu, dar stiu sigur ca oricand m-as intoarce fara sa stau prea mult pe ganduri. Are acel “ceva” ce te face sa te intorci iar si iar, sau pur si simplu eu m-am indragostit lulea de ea.

In aceasta vara nu am stat prea mult pe ganduri si am vrut sa-mi surprind sotul si mie sa-mi satisfac dorinta, asa ca am cumparat 2 bilete de pe Aerolines spre Roma. Am ales Aerolines pentru ca de fiecare data cand am fost nevoita sa plec cu avionul undeva aici am gasit cele mai bune oferte de pe piata.

Am pus biletele frumos intr-o cutie de cadou si am impachetat-o frumos, astfel facandu-i o surpriza sotului. La cateva zile dupa ne pregateam deja bagajele, aveam emotii de parca ar fi fost prima data cand merg sa vad Roma.

Am aterizat la Fiumicino, de acolo am luat un taxi si am fugit la Hotel Spagna Royal Suite. Am ales acest Hotel deoarece era aproape de multe obiecte turistice, de vestita Via del Corso, probabil cea mai iubita strada de mine, plina de turisti si magazine de toate felurile. La capatul ei gasim Piazza del Popolo

             In aceasi zona se afla si Fontana di Trevi, superba, impunatoare, nu te mai saturi sa o privesti
            Piazza di Venezia se afla la cateva strazi de Fontana di Trevi, o zona absolut magica din care eu daca as putea nu as mai pleca niciodata!
             Bineinteles ca pe langa toate minunatiile din Roma, nu trebuie sa uitam de vestitul Colosseum si Vaticanul. Imi aduc aminte cu drag prima vizita la Colosseum, luasem metroul din Prima Porta impreuna cu mama , abea asteptam sa ajung la el si o data iesita din statia de metrou care e  vis-a-vis am vazut enormul Colosseum, atat de frumos, de mare. Va spun , o minunatie, as merge acolo in fiecare an. La fel de frumos este si Vaticanul, unde va sfatuiesc sa mergeti imbracat decent pentru ca altfel nu va lasa sa intrati inauntru. Nu trebuie ratat nici Centru vechi al Romei, mi-e mi-a ramas in memorie.
             Aveti multe de vazut in Roma, pentru ca orice colt de strada, orice intersectie, absolut tot ceea ce poti vedea cu ochii respira istorie. E magic si sunt sigur a ca o data ajunsi acolo va ve-ti mai intoarce iar si iar……

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *