Cum fac unii “magarii”

Cum poti lua “teapa” cumparand second-hand si nu numai. Ei bine in martie anul trecut am cumparat o masina de spalat second-hand  ( cu garantie pana in martie 2015) , dintr-un magazin din Sibiu. Marfa era adusa din Germania asa ca ne-am gandit ca va fi rezistenta, avand in vedere ca cea veche o aveam de 8 ani cumparata tot second-hand. Bineinteles ca daca as da timpul inapoi in nici un caz nu as mai cumpara ceva second hand de la firma fara recomandari, defapt nimic second hand.

Ei bine in octombrie mi s-a stricat masina de spalat, mai exact se pune pe avarii si nu mai vrea sa merga pana nu o resetez de cateva ori. Am chemat un om cu microbuz si am dus-o la ei la magazin , asta dupa ce am fost tratata la telefon fara indiferenta. Sunata in acceasi zi cand am dus-o mi s-a spus ca nu are nimic si ca la ei merge foarte bine. Le-am spus ca nu-s nebuna sa duc masina pana la ei degeaba dar a fost in zadar, m-au tratat ca pe un om prost ce nu stie nimic. Nu mi-au dat proces-verbal cand am lasat masina la ei pe motiv ca “noi nu plecam de aici” asa ca am cerut factura inapoi sa am ceva la mana. Mi-au vorbit foarte urat si intr-un final a trebuit sa imi iau masina de la ei, fara ca in prealabil sa-i faca ceva, altfel mi-au spus ca mi-o scot din garantie si poate nu o mai vad deloc.

Nu am avut incotro si am luat-o acasa exact asa cum am dus-o. Dar nu am lasat treburile asa, in aceeasi zi cand am luat-o inapoi am fugit la OPC sa depun o reclamatie.

Insa zilele astea am aflat cum la noi in tara se pot face “magarii” fara ca nimeni sa nu le faca nimic. Firma de unde am cumparat masina de spalat avea doi asociati ( unul pe magazin si unul pe service), firma nu mai exista, magazinul e inchis deci nu mai ai ce sa le faci. Ne-au pasat de la unul la altul fara nici o rezolvare. Singura solutie ar fi sa ii dam in judecata insa nici asa nu avem siguranta ca ne vom recupera cei 650 lei dati pe ea.

Vrei sa faci bani la noi in tara? Ei bine deschizi firma, vinzi marfa, nu platesti nici un furnizor, nimic, iar la final bagi banii in buzunar dupa care bagi firma in insolventa. C-am asta e !

Ce sa va sfatuiesc? Nu cumparati second-hand si daca o faceti cautati recomandari, sarlatanii va pandesc la orice pas.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *