Cauciucuri de iarna vs cauciucuri de vara

Nu sunt as in a sti toate cele in ale masinii, mai ales cand vine vorba de partea mecanica. Sincer nu ma prea pasioneaza si in plus mi se pare si foarte complicat sa inveti toate cele, cand se aude ceva sa sti exact ce se aude s.a.m.d, stiu lucrurile esentiale iar restul trebuie sa le stie mecanicul, doar de aia o duc la el cand e nevoie. Insa stiu ca e absolut necesar sa avem cauciucuri pe masina specifice sezonului. Daca spre exemplu e vara e chiar recomandat sa ai cauciucuri de vara pe masina si asta pentru ca anvelopele de vara sunt facute dintr-un cauciuc special ce la calduri mari isi pastreaza aderenta pe asflat, in schimb la temperaturi foarte mici cauciucul isi reduce aderenta pe asfalt. Bineinteles ca toata lumea stie sau ar trebui sa stie ca avand anvelope de vara pe timp de iarna, timpul si distanta de franare creste pana la de 3 ori decat daca ai avea anvelope de iarna.

Pana si profilul anvelopelor este diferit si variaza in functie de nevoile fiecaruia, iar pentru a sti exact ce sa cumparati conform necesitatilor dumneavoastra trebuie sa stiti ca spre exemplu pe un cunoscut site de vanzari anvelope precum Acvila exista in permanenta un consultant ce va sfatui exact de ce model si profil de cauciuc aveti nevoie in functie de nevoile dumneavoastra specifice si asta in mod gratuit.

Va intrebati daca puteti folosi cauciucurile de iarna pe timp de vara? Ei bine legal nu e interzis, insa un cauciuc de iarna folosit pe timpul verii se va uza foarte repede datorita materialului din care e facut atfel nu-l ve-ti mai putea folosi pe timp de iarna in conditii de siguranta.

Iar despre cauciucurile all season (m+s) nu am nici o parere, pe timp de vara mi se pare ca masina e in siguranta iar spre deosebire de cele de vara cauciucul la temperatura de sub 0 grade nu se intareste. Insa pe timpul iernii prefer si ma simt mult mai in siguranta doar daca masina e ” incaltata” cu anvelope specifice, exclusiv de iarna.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *