Cum am facut baia copilului mai placuta

Stiu ca sunt o multime de copilasi ce nu iubesc sa faca baie si asta pentru ca la majoritatea le e frica de apa. Sau pur si simplu nu vor, cum este si fiul meu. Mario pur si simplu nu vrea, nu pentru ca i-ar fi frica de ceva insa nu vrea si punct.

De fiecare data cand trebuia sa-i fac baie era un chin, trebuia sa il tot prostesc cu masinute, cu tot felul de jucarii, dar nici asta nu tine pana la nesfarsit asa ca era din ce in ce mai greu sa il conving. De facut dus nici nu se discuta, nu statea deloc.

Am descoperit intamplator niste capete de dus pentru copii tare haioase, care sincer nu as fi crezut ca vor avea rezultat. Cum aveam  patru modele (maimuta- rosie,  ratusca- galbena, hipopotam-mov si brosuta- verde) l-am pus sa aleaga ce i-ar placea, el a ales maimutica rosie. Ba chiar a vrut sa faca baie chiar in acel moment, m-am mirat dar m-am si bucurat. Asa s-a jucat in tot timpul in care a facut baie si a fost foarte fericit. Mamiutica se instaleaza la furtunul de dus, ba chiar are ventuze de spate, astfel sta frumos in suportul ei lipita de faianita.

De cand avem maimutica, baia a devenit un moment mult mai placut si mai amuzant, fara insistari si rugaminti.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *