Problema banilor marunti

Nu stiu cati dintre voi aveti pusculite, insa noi avem, vreo 5-6 :). In trecut nici macar nu luam restul ce era in monede. Ei bine de cativa ani incoace, mai exact 3 , am inceput sa strangem bani la pusculita si astfel mi-am dat seama cati bani am putut lasa in trecut pe unde mergeam. Obisnuiesc sa pun banii separat, adica cei de 0,10 si 0,05 ii pun intr-o pusculita iar ceilalti de 0,50 in alta pusculita. Am reusit in cateva luni sa strangem 400 lei in monezi de 0,50. Mai greu e cu schimbatul lor sau chiar si cumparatul, ne-am intalnit cu multe magazine ce nu primeau bani marunti desi noi cumparam de ei. Nu mi se pare normal sa nu iti accepte banii cand vrei sa cumperi doar dintr-un simplu motiv, ca-s marunti.

Ei bine cum ultima data ne-am chinuit sa cumparam de acei bani si abea am gasit un magazin sa-i primeasca (ma refer la 75 lei in monezi mici). Mi-am spus ca de data asta o sa depun banii la banca, direct in cont. Zis si facut, merg la Alpha Bank cu pungulita de monede de 0,50 lei , adica 200 lei. Numar impreuna cu fata de la banca dupa care plec multumita. A doua zi ma suna cineva de la banca cum ca fata de ieri nu a stiut ca se ia comision la sumele depuse in  monede. Adica mai exact daca depui peste 10 lei in monede se ia un comision de 3%, iar fata e noua si nu a stiut, asa ca-mi vor trage din cont 6 lei.

Normal ca m-a deranjat, in primul rand nu e vorba de suma de 6 lei, care pana la urma nu e o avere ci de modul in care a fost prezentata problema. I-am spus ca eu ce vina am? Normal ar fi cine greseste sa plateasca, nu sa se trezeasca a doua zi ca a gresit!  Ma intreb daca depuneam 20.000 in cont imi luau 600 lei a doua zi? Pai nu e normal sa stiu de la capul locului despre acest comision sa am dreptul sa refuz, nu?

Ei bine, sunt dezamagita de Alpha Bank, de felul in care mi s-a spus ca daca doresc sa fac depunere fara comision atunci sa depun cate 10 lei pe zi. Azi imi voi deschide cont la Transilvania pentru ca am nevoie, initial nu am vrut sa inchid contul Alpha Bank insa dupa faza de ieri sunt absolut hotarata. Asa ca ma voi interesa cum sa fac transferul la alocatia copilului in noul cont si bineinteles si salariul va fi tot la Transilvania. Probabil aveam nevoie de intamplarea asta ca sa ma decis sa-l inchid pentru TOTDEAUNA!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *