Tipologii de turisti

Exista mai multe tipologi de turisti, sunt aceia care pur si simplu isi doresc doar sa iese din tara indiferent care ar fi locatia , important pentru ei e sa-si faca vacanta intr-un loc diferit. Sunt turistii ce prefera destinatiile Europene sau cat mai aproape de casa.

Mai sunt aceea pasionati de istorie care isi aleg destinatiile in functie de muzeele pe care doresc sa le vada. Acestia au o lista intreaga pregatita din timp cu locurile pe care le vor vizita, stiu din timp sa-si organizeze timpul si sunt capabili sa renunte la o masa pentru a nu rata un muzeu. Acestia in general aleg cirucite cu autocarul  si de cele mai multe ori aleg oferte circuite de la CND Turism pentru ca acolo au cele mai bune preturi si trasee pentru ei.

Turistul cel mai confortabil e acela care indiferent unde merge, nu stie exact ce va vizita, nu e presat de timp si se multumeste de destinatia aleasa indiferent daca apuca sa vada tot ceea ce e de vazut.

Exista turistul ce-si doreste doar destinatii de lux, la hotel de 5 stele, acesta pleaca mai rar dar intotdeauna alege cele mai bune destinatii si cele mai bune hoteluri. La polul opus este turistul econom, care cauta oferte turistice la cel mai bun pret. Se uita din timp la circuite cu avionul sau circuite turistice . Aleg intotdeauna oferte vacanta avantajoase , pentru ei o vacanta ieftina e una perfecta.

La urma este turistul aventurier, plin de adrenalina ce prefera vacante speciale cu destinatii exotice . Pe el il vad alegand vacante Asia, umbland din timp dupa oferte Asia , el e cel care ar calatori zeci de ore pentru a vedea ceva diferit , pentru a manca total altceva decat la el acasa. “Oferte turistice exotice” sunt cap de lista pentru el. Prefera sa mearga si singur in aventura lui cu un ghiozdan in spate fara sa-i fie frica de ce va intalni in drumul lui, dornic vesnic de aventura. Pe el il vad mergand si in safari, experimentand alte culturi si alte obiceiuri de viata. As spune ca e cel mai curajos dintre toti. Calatorind atat de mult prefera cursele low cost dar nu se da inapoi atunci cand e nevoie sa faca si autostopul intr-o tara in care nici nu stie limba. El va fi un adevarat cunoscator de culturi, a unor lumi total straine pentru multi dintre noi. Turistul calator cel mai probabil va alege aceste vacante pe termen lung deci cel mai probabil va fi foarte putin pe acasa.

             Mi-l imaginez mergand intr-una din insulele indoneziene, in  Bali admirand rasaritul de sus de pe vulcanul Batur din Ubud, urmand ca mai apoi sa-si respecte planul de a vizita si celelalte insule importante de acolo. In Bali oamenii sunt foarte saraci principala lor sursa de venit fiind cultura de orez, turismul si confectionarea obiectelor de arta. Sunt cativa care aleg sa impresioneze turistii lasandu-si unghiile de la maini si picioare sa creasca foarte mult, acestia vor in acest mod sa dovedeasca ca ei sunt superiori si nu lucreaza precum clasa inferioara. Sunt locuri precum vizitarea vulcanului unde desi ti-ai dori sa mergi neinsotit nu esti lasat pentru ca te vor lasa sa urci doar cu un ghid de-al lor, astfel castigand si ei ceva bani din munca turistica.

              Mi-as dori sa aleg turism in Asia , insa nu cred ca as fi atat de deschisa la schimbarea obiceiurilor,  la clima sau felurile de mancare total diferite. Prefer locatiile Europene iar daca totusi as ajunge in Asia cu siguranta m-as documenta bine cu cateva saptamani inainte sa stiu exact ce imi voi lua cu mine si cu ce mai voi hrani.
              Tu ce tipologie de turist esti?
             Acest articol a fost scris in cadrul competitiei Spring SuperBlog 2015
Sursa foto vulcan, trilulilu.ro

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *