Sperietura din gradina

Intr-o zi obisnuita de primavara, stateam pe terasa sub razele de soare si imi savuram cafeaua admirand privelistea frumoasa ce dadea spre muntii Fagaras. Parca era prea liniste si eu eram cuprinsa de o calmitate rar intalnita, probabil datorita faptului ca Mario era la gradinita, sotul la lucru, iar eu tocmai terminasem curatenea si mancarea. Practic era momentul meu de liniste, intr-un loc ce il iubeam si anume terasa mea in care am pus atata suflet atunci cand am amenajat-o.

Dintr-o data aud un “gafait” venea dinspre gardul din gradina, gard ce dadea sper oras, eu stateam undeva la periferie, imediat de la iesirea din oras. Vedeam si ceva miscare dinspre acel loc, tufele tremurau. M-am apropiat incet de gard parca cu frica de ceea ce aveam sa vad acolo, cand deodata apare din tufisuri o femeie de vreo 50 de ani, speriata din cale afara, aproape daca mai putea vorbi de frica. Ca sa o calmez am chemat-o in casa si i-am dat un pahar de apa si am asezat-o pe scaun. Cand s-a mai linistit mi-a povestit ca un baiat in varsta de aproximativ 30 de ani i-a cerut niste bani, ea nu a vrut sa-i dea si l-a trimis la munca, moment in care el s-a enervat si a inceput sa traga de ea. A reusit sa fuga insa el a urmarit-o pana cand s-a ascuns, a stat ascuns cateva minute bune pana cand a vazut ca se indeparteaza si a venit catre casa  mea. Saraca era atat de speriata incat m-am oferit sa o duc eu acasa sa fie in siguranta, i-am recomandat sa-si cumpere un telefon mobil ca in caz de ceva sa sune la 112.

Inca din ziua aia o data intoarsa acasa am decis ca cel mai bine ar fi sa-mi instalez camere supraveghere exterior , pentru ca mi s-a dovedit ca niciodata nu esti in siguranta. Ce o fi avut el cu batranica sa o urmareasca nu stiu si ma gandesc cu groaza daca o prindea ce ii facea. Din moment ce a fost in apropierea casei mele ma duce cu gandul ca tipul poate frecventeaza zona si ar putea veni si pe la gardul meu. Cel mai bine m-as simti daca ar fi camerele de supraveghere care ar putea dovedi daca s-ar intampla ceva.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *