Un robot cu rol de ingrijitor

De fiecare data ma uit cu tristete la oamenii paralizati, ii compatimesc din tot sufletul si nu-mi pot imagina viata lor atat de grea. Daca au ramas asa in urma unui accident, oare pot ei vreodata sa se obisnuiasca cu idea ca nu vor mai pasi niciodata? E trist si nu ar trebui sa se intampla nimanui asa ceva. Multi dintre ei au o singura persoana sa ii ajute sau poate si mai rau,. nici una.

Ar fi minunat pentru ei sa existe un ajutor de nadejde, unul ce poate sa-i fie alaturi 24/24 fara a nu oboiosi niciodata. Eu m-am gandit ca cea mai buna solutie ar fi un robot. Nu glumesc cand spun robot ci nu orice robot ci unul umanoid.

As cauta personal un expert, as cumpara cele necesare ( ” lista” ) din magazinul MediaDOT.ro si impreuna ne-am apuca de treaba. Important este ca la final robotul sa fie capabil sa ridice persoana cu dezabilitati si sa o puna in carucior, dupa care sa-l plimbe, sa fie capabil sa se comporte exact ca un ingrijitor. Ar fi o portita de usurare si mare ajutor pentru cei cu probleme.

 

               Personal m-am gandit ca robotul sa fie cu incarcare solara pentru un consum mai mic de energie, un operator mecanic cu senzori si actuatori (moto electric, electromacnet, etc) ce ajuta in folosirea sistemelor automate pentru executarea comenzilor. Bineintele de un mecanism de directionare. Robotul trebuie sa fie realizat prin combinarea de mecanica, electrotehnica si informatica, prevazut cu camere video de rezolutie mare, procesoare puternice, microfoane si orice tine de supraveghere.
                Printre cele mai importante componente , robotul umanoid va avea nevoie de un SSD intel pentru a functiona si a face fata celor mai solicitante aplicatii, pentru ca nu va fi deloc usor sa “inveti” un robot sa execute anumite comenzi precum ingrijirea unei persoane cu dezabilitati, el are nevoie de un Hard Disk pentru a tine  minte toate aceste date necesare , bineinteles pe care il vom cumpara de aici.
 
                 Astfel imi imaginez entuziasmul lor cand vor sti ca intotdeauna vor avea un ajutor permanent ce va fi capabil sa-i ajute in toate sarcinile grele sau imposibile pentru ei. Mi-ar placea ca pe viitor fiecare persoana cu dezabilitati sa aiba parte in mod gratuit de acest tratament.
                 Acest articol a fost in cadrul competitiei Spring SuperBlog 2015

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *