Despre menopauza

Probabil ai auzit despre Farmaciile Independente Vivat Familia, locul unde vei gasi intotodeauna trusa Vivat de medicamente adaptata fiecarui dintre noi in functie de sezon. In farmaciile independete Vivat Familia vei regasi o echipa grozava formata dintre cei mai buni medici, farmacisti si producatori creata special pentru nevoile tale.
Pe pagina lor online ve-ti gasi informatii utile despre sanatate, precum cele despre gastrita, alergii, sfaturi despre alimentatie, familie, etc.

Insa nu asta vroiam sa scot in evidenta, azi vreau sa va vorbesc despre menopauza , un fenomen fiziologic foarte important in viata unei femei. Estrogenul si progesteronul incep sa scada, atunci este momentul in care ciclul inceteaza iar perioada fertila ia sfarsit.

Cand stim ca menopauza isi va face aparitia?

Ar trebui sa ne punem semne de intrebare atunci cand ciclul inceteaza sa mai apara, unghiile si parul se subtiaza datorita scaderii colagenului din corp, contactul intim e mai dureros ca de obicei . Datorita deficitului de estrogeni va fi indusa osteoporoza. Tocmai de aceea e foarte bine ca in pre-menopauza ( perioada in care ciclul este dereglat) sa facem un consult de specialitate pentru a preveni si trata osteoporoza. Un mod simplu si la indemana oricui in prevenirea acestei boli este mersul pe jos ( a sportului in general) si a consumarii de lactate.

Ce simptome vom avea pe perioada menopauzei?

Simptomele menopauzei nu pot fi trecute cu vederea si vad asta aproape zilnic la mama mea care de curand trece prin aceasta schimbare majora a corpului ei . Din senin are bufeuri de caldura in care transpira foarte tare doar stand jos apoi ii e foarte frig. Uneori are insomnii, o vad online pe telefon noaptea pe la 3 ( lucru ce nu se intampla niciodata inainte). Cateodata e bine dispusa “acum” iar in secunda doi poate fi cu usurinta irascibila si sa nu-i convina nimic.

De altfel pot aparea durerile de cap, aparitia sforaitului la femei, trahicardia. In primul an de la incetarea ultimei menstruatii puteti avea pierderi usoare de memorie dar si pofta mai mare de dulciuri,

Grasimea se depune mai mult pe talie iar volumul sanilor scade. Arderile sunt mai lente iar asta inseamna ca putem creste cu usurinta in greutate.

Se poate intampla sa aveti dereglari ale ciclului insa sa nu intrati in menopauza, iar daca perioada de timp in care prezenta ciclului lipseste cu desavarsire pentru a fi sigure daca e vorba de menopauza se poate face un tratament timp de 3 luni a cate 10 zile pe luna cu un tratament progestativ. Astfel se administreaza acest tratament ce imita perfect progesteronul iar daca pe timpul celor 3 luni de tratament nu exista nici o scurgere de sange inseamna ca menopauza s-a instalat.

Sper ca v-am fost de folos cu acest articol. Multa sanatate!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *