“Gradinita altfel”- plina de emotii pentru mine

“Scoala Altfel”. Ei bine in cazul nostru ” Saptamna Gradinita Altfel” – mai exact saptamana plina de griji a mea ( a sotului). Nu stiu voi cum ati fost dar eu am un gol in stomac de griji, de “filme” ce mi le fac cu usurinta in creier.

Mario (3 ani si 4 luni) grupa mica, are parte de o “saptamana altfel” la gradi. Mai exact, maine merge pe jos de la gradinita la un loc de joaca pentru copii, distanta e destul de mare pentru o grupa de 20 de copilasi care trebuie sa mearga in rand si sa treaca de vreo 2-3 ori strada pana acolo.
Sunt sau nu paranoica asta nu stiu, insa stiu ca nu puteam sa-l privez de asa o bucurie, teama pe care o am acum nu tine de varsta copilului neaparat ci de faptul ca e PRIMA DATA cand pleaca impreuna cu clasa lui. Sa nu credeti ca daca il las sa mearga nu merg si eu , m-am oferit voluntar supraveghetor 😀 , asa stiu cu siguranta ca voi fi  mai linistita fiind acolo sa il supraveghez pe el si bineinteles cu aceasta ocazie si pe ceilalti copilasi. (doar pe drumul dus si intors)

Insa prezenta mea va fi doar luni (maine) caci marti si miercuri au plimbare cu autocarul la doua firme mari din Sibiu, aici am decis totusi sa il las din “mainile” mele pentru prima data, asa ca o sa-mi las toata increderea in educatoarele lui. Asta nu inseamna insa ca nu-mi voi face griji cum orice mama si-ar face. O sa fiu un mic pachet de stres si probabil ma voi abtine sa nu o sun pe educatoare ( cu siguranta nu o voi suna, insa gandul ma va bantui non-stop)

Indiferet ca e acum sau mai tarziu, vine timpul ca ei sa faca anumite lucruri singuri fara ajutorul si supravegherea noastra, e foarte greu sa ne gandim la asta sau macar se ne imaginam. Dar timpul trece iar aceste etape ale vietii vin inevitabil catre noi si pentru ei aceste etape sunt cele mai frumoase. De acolo isi procura cele mai frumoase amintiri, asa devin mai indepententi si prind incredere in ei.
    Deci pentru mine urmeaza o saptamana de emotii, pentru voi mamici? Sau sunt singura? 🙂

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.