O noua afacere- Octavian Patrascu Forex

Cu totii ne dorim la un moment dat propria afacere (sau o afacere noua), la fel si-a dorit si Octavian Constantin Patrascu cand a plecat in Republica Domenicana pentru a incheia o noua afacere. Aflase ca acolo este o firma Call Center de vanzare, era placerea lui de a imbina utilul cu placutul. Republica Domenicana era printre tarile lui preferate, o tara superba, exotica si frecvent vizitata de turisti. Era visul lui ( si al oricarui business developer) incheierea unei noi afaceri acolo. Firma era una cu 150 de angajati iar pe langa serviciul de customer care, vindea si asigurari de viata, de calatorii si de sanatate.

O data incheiata aceasta afacere , era o noua oportunitate , o deschidere catre America de Sud , un segment inca nedezvoltat. Patrascu Octavian stia ca trebuie sa sa fie documentat in tot ceea ce tine de legislatie, Codul Muncii al Republicii Domenicane, obligatiile angajatorului, beneficiile salariatilor. Astfel Patrascu Octavian stia deja ca trebuie sa-si puna la punct toate detaliile despre legislatia fiscala a tarii dar si legislatia muncii.  Spre exemplu acolo se pot incheia contracte scrise dar si orale cu mentiunea ca afacerea sa se desfasoare in conformitate cu legislatia tarii. Angajatorul e este obligat sa faca asigurari angajatilor impotriva riscurilor, a varstei dar si sa contribuie la sistemul de pensii. Iar angajatii au multiple beneficii, cei mai vechi pot beneficia de un bonus la salar ca parte din profit. Salariatii pot de asemenea sa infiinteze sindicate protejate prin lege de Codul Muncii si de Constitutia Republicii Domenicane.

Afacerea “call center” avea sa fie cea mai buna oportunitate in trading-ul online, costurile fiind reduse si potentialul fiind enorm. Insa nu era o afacere benefica doar pentru el , preluarea afacerii de la  reprezentantii din Republica Domenicana ducea la salvarea locurilor de munca al angajatilor si asta era un lucru bun deoarece in Republica Domenicana somajul este inca foarte ridicat.

O data cu iesirea din recesiune Republica s-a dovedit a fi una ce creste foarte rapid in economie ceea ce atrage tot mai multi investitori, iar faptul ca Octavian Patrascu ar fi fost printre primi invetitori de acolo nu-i putea aduce decat avantaje.

Cu aceasta idee de afacere a reusit sa readuca la viata noua afacere in trading-ul online dar se si bucura de zona absolut superba cu plaje ce au nisipul alb si lagune de un albastru turcoaz , o destinatie perfecta de vacanta unde se vorbeste foarte bine limba spaniola dar si franceza.

          Multi dintre investitorii de la noi ar trebui sa urmeze exemplu lui Octavian Constantin Patrascu, mai ales acum cand Republica Domenicana e in continua crestere economica ( 4,6% in 2013- 6% in 2014)  iar daca somajul in octombrie 2013 era de 7% in 2014 scazuse la 6%.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *