Paduchii de cap- un subiect tabu

O nu, nu, nu !! Paduchi, nu se poate sa am paduchi…..

Imi era si teama sa ma uit in spatele meu, auzeam doar rasete ironice ale colegilor de clasa. Eu eram rosie ca racul si imi venea sa intru in pamant de rusine. Asta se intampla dupa un control de rutina al copiilor din scoala.

Am iesit din clasa rusinata si cu capul in jos aproape plangand. ” Ce rusine” imi repetam mereu in gand. Gandirea asta o aveam din cauza conceptiilor, din cauza educatiei colegilor de clasa si inclusiv a mea. Era rusine sa ai paduchi! Erai marginalizat, considerat “murdar” , radeau copii de tine iar parinti lor le interziceau sa se apropie de tine. Era groaznic, chiar deprimant pentru un copil de clasa generala ( sau liceu, chiar si pentru un matur)

Ajunsa acasa mama primul lucru pe care il face e sa cumpere gaz si sa ma dea in cap, ceva de groaza , ma usutra capul ingrozitor iar mirosul era foarte suparator dar nu puteam sa ma opun.

Vezi , ti-am spus ca nu te apropii de copiii aia nespalati, stiam eu ca o sa iei paduchi. Daca nu scapam de ei cu gaz va trebui sa te tund scurt, chiar chiel.

Eu am inceput sa plang cand am auzit asa ceva. ” Cum chel? Sau scurt? O sa arat ingrozitor.” Dupa tratarea cu gaz , urma sa stau cateva minute chiar ore sa ma curete in cap fir cu fir sau cu un piaptan des. Iar in timpul asta auzeam doar reprosuri de parca eu as fi vrut sa iau paduchi. Pacat ca pe vremea acea nu se stia despre Paranix , ce o data aplicat in par te scapa de paduchi in 10-15 minute! Plus ca produsele Paranix ( spary si sampon) nu contin insecticide, nu miros si nu contin alcool, sunt dovedite CLINIC!

Pe vremea mea chiar era o trauma sa ai paduchi in cap, era o rusine si toata lumea te evita sau radea de tine. Insa foarte putini stiu ca e absolut normal ca ei sa apara la copii in special cu varste cuprinse 7-14 ani ( chiar si la oameni maturi sau copii mai mici ) . Asta se intampla de obicei cand copii stau intr-un colectiv cum ar fi gradinita, scoala, intr-un parc de distractie sau loc de joaca. Paduchii se pot lua prin contact direct dar se pot lua si din apa sau de pe plaja.

Desi din batrani ” se stie ” ca paduchii ii au in par doar persoanele ” murdare” ei bine ar trebui sa ne educam copii ca a lua paduchi e un lucru normal. Desi se considera ca paduchii se afla in parul celor nespalati, e dovedit faptul ca  paduchii se regasesc mult mai des in parul si capul oamenilor spalati si curati.

Ar trebui sa ne educam pe noi si pe copii nostri asupra faptului ca a lua paduchi nu e un lucru rusinos si nu este un subiect tabu. Cum putem lua un virus dintr-un colectiv la fel putem lua si paduchi care in definitiv nu sunt periculosi si nu transmit boli. Ei se hranesc pana la 4 ori pe zi din scalp insa o data scosi din par nu traiesc mai mult de 3 zile. Pentru ai recunoaste trebuie sa mai stiti ca au 6 picioare ce se termina cu gheara in forma de carlig cu care se tin foarte bine de firul.

De altfel acum cu ajutorul produselor Paranix putem previne colectarea lor sau ii putem elimina foarte repede in doar cateva minute.

          Cu ajutorul spray-ului Paranix de 100 ml pentru preventie putem oferi protectie imediata si de durata . Este foarte usor de utilizat, non-gras si cu un parfum placut.
                                              
           Iar tratarea paduchilor si ouale acestora se poate face cu ajutorul spary-ului Paranix si a samponului tratament ce elimina paduchi si ouale acestora in maxim 15 minute

Astfel cu ajutorul produselor Paranix problema paduchilor ( care este o problema NORMALA si FRECVENTA) nu ar trebui sa mai fie un chin , o discriminare, o trauma sau chiar o durere a scalpului din cauza gazului sau a produselor babesti.

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.