Optimismul – o rezolvare a problemelor

De ce ar trebui sa fim pozitivi? Ei bine doar simplu fapt ca esti pozitiv si optimist nu poate decat sa iti aduca lucruri bune. Se zice ca un vis e pe cale sa ti se implineasca exact atunci cand vrei sa renunti la el si tocmai de aceea nu ar trebui sa renuntam niciodata.
Eu intotdeauna incerc sa fiu pozitiva si sa stiti ca de fiecare data cand eram pe marginea prapastiei lucrurile se rezolvau intr-un mod miraculos.

 
Nu-mi plac deloc oamenii pesimisit, negativi , ba chiar mai mult incerc sa-i evit daca vad ca nu le pot schimba deloc modul de a gandi si vad totul negru. Nu trebuie sa ne gandim intotdeauna la ce-i mai rau, sau sa consideram ca suntem o povara ca nu avem nimic bun in viata asta. Pentru ca avem mai mult decat credem. Avem viata, multi dintre noi avem copii ( ce reprezinta miracolul vietii), sunt multe lucruri de care ar trebui sa ne bucuram inainte sa ne plangem ca nu avem bani, sau nu ne permitem ce sti ce vacanta, etc.

 
Oameni pesimisti atrag catre sine doar lucruri negative, cu negativismul lor pot chiar influenta un om pozitiv. Pe mine personal ma indispun si imi creaza o stare de disconfort.
Mai stiu ca cei negativisti sunt cei mai dificili de schimbat, in general am intalnit oameni in varsta sau mult mai maturi ca mine ce obisnuiesc sa fie pesimisti, iar pe acestia este greu in general sa-i convingi , majoritatea au conceptiile lor invechite in gandire, majoritatea au stagnat si gandesc la fel ca acum 40-50 de ani. E greu sa schimbi un pesimist dar nu imposibil.

 
Ca si pesimist ar trebui sa te impui in gandirea ta, ar trebui sa te fortezi sa gandesti pozitiv si daca nici asta nu te convinge atunci ar trebui sa fi constient ca un gand rau aduce dupa sine o intamplare rea.

 
Un prim pas in a gandi pozitiv este sa eviti atat cat poti discutiile negative, ar trebui repetate obsesiv in gand doar afirmatii pozitive ce tind sa va ridice moralul .
Invata sa te descri in imagini si povesti optimiste, la fel trebuie sa faci si cu cei din jur, incearca din rasputeri sa vezi partea pozitiva din tot ceea ce te inconjoara.
Tine aproape de tine doar oamenii pozitivi pentru ca ei te pot influenta sa gandesti pozitiv si astfel lucruri bune sa ti se intample.

 
Concentreaza-te doar pe PREZENT, pentru ca el e cel mai important la momentul de fata, pe el trebuie sa-l traiesti, nu cu gandul la trecut ( pentru ca nu mai conteaza) dar nici cu teama de viitor.

 
De multe ori frica ne tine departe de propiul succes,exemplu: frica de a nu risca intr-o noua afacere pentru a nu pierde totul . Ar trebui sa controlati aceasta frica si sa nu o lasati sa va domine.

 
Nu deveni pesimist atunci cand ai probleme, trebuie sa inveti ca defapt asta e viata , cu urcusuri si coborasuri iar intotdeauna dupa ceva rau vine intotdeauna ceva bun. E ca noapte, oricat de intunecata ar fi la un moment dat va fi rapusa de zi.
Inainte de a te victimiza si a-ti plange de mila ar trebui sa gasesti o solutie la problemele tale.

 
In primul rand dupa toate cele descrise mai sus trebuie sa ai un suflet bland si o inima buna.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *