Ceapa si beneficiile pe care le ofera

E foarte important sa stiti cat de benefica este ceapa atunci cand e taiata si pusa in camere. Spre exemplu cand sunteti infundat si nu puteti respira pe timpul noptii , dumneavoastra sau copilul dvs, ceapa va poate fi de folos , taiata si pusa cat mai aproape de patul in care se doarme ea este de folos in eliberarea cailor respiratorii.

Insa nu doar atat, ceapa are rolul de a atrage toti germenii, bacteriile si virusii din aer, tocmai de aceea nu e recomandat sa mancati o ceapa taiata cu o zi in urma pentru ca ea poate deveni toxica chiar si daca a fost tinuta acoperita. Benefica pentru gripa si raceala este recomandata taierea ei si lasata in fiecare camera  pentru o vindecare mai rapida.

Ceapa este foarte sanatoasa si cruda, proaspat taiata si mancata ca atare e capabila sa absoarbe virusii si bacteriile din interiorul organismului. De aceea mancatorii de ceapa racesc sau se imbolnavesc mai greu decat ceilalti.

Pe langa toate acestea ceapa combate insomnia , este antitusiva, emolienta, antiseptica, anti-infectioasa, sedativ, calmanta, stimuleaza sistemul nervos, renal, hepatic, anti-reumatic, etc…

Eu folosesc ceapa taiata in camera in care dormim de fiecare data cand e Mario bolnav si in privinta respiratiei chiar da roade de fiecare data. E adevarat ca nu miroase tocmai placut in casa, insa a doua zi se poate aerisi toata casa iar mirosul dispare relativ repede.

Multa sanatate!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.