Certificat, Audit si Termografie intr-un singur loc

Consider ca atuci cand iti doresti sa schimbi apartamentul sau casa o faci pentru ca vrei ceva mai bun ci nu pentru ca vrei neaparat sa stai mai rau decat inainte. Nu cred ca iti doresti sa schimbi un apartament calduros pe timp de iarna cu unul in care iarna abea se incalzesc peretii. Bineinteles ca acum vorbesc in general fara insa a ma referi la cazurile cand vinzi casa mai mare si iei una mai mica pentru ca ai nevoie de bani din diverse motive.

In majoritatea cazurilor exista un motiv pentru care iti doresti sa schimbi locuinta , fie ca vrei o alta zona in care sa locuiesti sau vrei o locuinta mai mare sau mica ar trebui sa sti ca e foarte important sa te uiti si la cat de izolat e aprtamentul, cata caldura pastreaza sau pe unde poate avea pierderi de caldura de exemplu.

De altfel e bine sa stiti ca atunci cand doriti sa vindeti o locuinta e bine sa aveti facut un Certificat Energetic, rapid si ieftin , acest Certificatul Energetic este un act obligatoriu valabil timp de 10 ani, acesta se intocmeste de catre auditorii energetici atestati.

Bineinteles atunci cand detii un intreg bloc sau pur si simplu doriti sa faceti o reabilitare termica intregii cladiri aveti nevoie de un Audit Energetic, a nu se confunda niciodata cu Certificatul Energetic, pentru ca sunt doua lucruri diferite . Un Audit Energetic, pret accesibil il puteti face la Reflex Arhitecture SRL. Acesta este facut doar de auditorii energetici atestati. Acesta reprezinta o analiza mai complexa a locuintei ( constructiei in sine) dar si a tuturor instalatiilor. Astel auditorii descopera si recomanda cea mai buna varianta de reabilitare sau modernizare atat din punct de economic cat si tehnic.

Noi am vrut neaparat sa aflam termografia constructiei in care stam acum, deoarece intotdeauna am fost sigur ca pierdem caldura . Asa ca am contactat firma cu renume de mai sus pentru o Termografie in constructii, Reflex Arhitecture

Astfel printr-o Termografie am descoperit detectia punctelor termice, detectia izolarii deficitare, detectia infiltratiilor de aer, elementele de slaba calitate, instalatiilor sanitare aflate in functionare si infiltratiilor de apa.

Noi am ales sa le facem pe toate 3 si astfel am aflat exact din ce cauza pierdem caldura iarna, astfel am fost nevoiti sa schimbam izolatia aflata in exterior fiind una de proasta calitate si am pus-o pe interior, probleme au fost si la instalatia de caldura care din cauza peretilor din beton nu faceau fata apartamentului, Sau mai gasit de altfel si infiltratii de aer pe care insa le-am remediat. Rezultatele s-au vazut pana si la factura de gaz pe timp de iarna.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.