Mergeti la dentist inainte de a ramane insarcinate

Ce sa faci inainte sa ramai gravida si nu numai atunci, in general vorbind trebuie sa ai grija de dinti tai , sa mergi regulat la dentist astfel scutesti din timp dureri maxime iar dantura ta va arata perfect. Altfel va ajunge ziua cand ai nevoie un implant dentar din cauza faptului ca atunci cand ai avut timpul si ocazia nu ai avut grija in totalitate de dantura ta.

Ei bine eu inainte sa raman gravida nu am avut probleme cu dintii , atata ca aveam cateva carii dar curatate si plombate, in rest nimic grav, din contra. Atunci nu stiam ca inainte de sarcina e bine sa mergi la dentist macar pentru un control sa vezi daca e totul in regula. ( acum stiu dar e prea tarziu). Daca primul semestru de sarcina a fost unul destul de greu deoarece imi era rau mai mereu, ba chiar ma trezeam din cauza raului pe care il simteam si greata ce nu ma lasa nici sa mananc. Ei bine in cel de-al doi-lea semestru au incetat greturile si au inceput problemele dentare, la inceput nimic de speriat insa pe parcurs durerile erau tot mai intense si insuportabile, plangeam ca un copil prin casa. In cateva zile maseaua mea se rupsese iar durerea era insuportabila iar frica de dentist ma tinea cu durerea in casa. Pana intr-o zi cand plimbandu-ma prin parc cu prietenele mele , durerile se intensificau si ma rugam sa nu ma doara mai tare, dar durerea era tot mai tare aproape insuportabila. Asa ca cu toata frica de dentist , defapt de durerea ce mi-o poate provoca am fugit la el . Acolo mi-am zis ca fie ce o fi o sa rezist si speram sa scap de ea cat mai repede insa contrar asteptarilor dl dentist nu a putut sa-mi faca nimic. Deoarece aveam nevoie de o radiografie dentara dupa care anestezic si nu le puteam face pe timpul sarcinii.

Astfel am trecut toata sarcina cu dureri cumplite, vata cu spirt in urechi ( leac babesc). Imediat dupa ce am nascut am fugit cu toata frica la dentist, nu mi-e frica de dentist ca si persoana mi-e frica de durerea pe care o pot simti acolo. Insa contrar asteptarilor nu m-a durut decat injectiile in gingie. Dupa o sarcina dusa pana la capat am ramas fara 3 masele si asta pentru ca nu m-am dus din timp la dentist. Asa ca sfatul meu e sa mergeti regulat la dentist astfel preveniti si nu ajungeti sa combateti astfel de dureri .

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.