Vizita la dentist

Doar idea de a merge la dentist mie personal imi provoaca frica , insa chiar si asa trebuie sa merg si trebuie sa mergem. pentru ca o masea stricata nu trece de la sine iar in timp durerea se amplifica si caria creste tot mai mult. Eu merg preventiv la control si asta pentru ca mie frica de o posibila Paradontoza . Mama mea sufera de asa ceva si e chiar neplacut .

Ziceam mai sus de frica, stiu… stomatologii ar zambi spunand ca nu trebuie sa ne fie frica, asta stiu si eu , pentru ca de fiecare data am mers cu idea in cap ca o sa ma doara , insa niciodata nu a fost asa . Mai ales ca ultima oara mi s-a facut o plomba si o curatare de tartru. Bineintele ca am plecat de acasa cu emotii si cu ideea in cap ca sigur va durea ceva , e imposibil . Pana la urma nu e asa , idea asta ne-o facem noi in cap si tocmai de acea ne e frica. Pana la urma nu e frica de dentist ci de ideile noastre din cap.

Revin la parodontoza , o afectiune cronica si anume o inflamare a gingiei si a tesutului de sustinere a dintelui pe arcada. Mama mea a facut greseala sa nu merga regulat la un control stomatologic si asta pentru ca se spala regulat, avea dintii sanatosi si albi , ceea ce ma face sa ma gandesc ca desi par sanatosi, albi si fara carii problemele nu lipsesc. Netratand afectiunea de parodontoza a dus la pierderea dintilor si ajungand la proteza.

Boala evolueaza in mai multe etape:

  • inflamarea gingiei
  • paradontita apicala ( Paradontita apicalainflamatie acuta sau cronica a tesutului aflat sub radacina dintelui )
  • gingia devine moale, sensibila, sangereaza chiar si la periat, are culoarea rosie-violacee
  • gingia se retrage de pe dinti
  • apar pungile parodontale
  • pasul final fiind caderea dintilor

 

Clinica Trident din Bucuresti va asteapta cu servicii de calitate, aparatura de ultima generatie, 6 cabinete individuale , áparate de radiologie , 2 microscoape endodontice Zeiss, CBCT, aparat CAD/ CAM, sala de operatii, camera speciala post-operatorie , etc. Clinica este adaptata la standerdele internationale de igiena : scaune dentare dotate cu sistem de autodezinfectare, pardoseli antibacteriene si antiseptice, filtre biologice pentru alimentarea cu apa , sisteme de ventilatie cu biofiltre, instrumentar stomatologic de unica folosinta.

Pe site-ul oficial Trident aveti afisate toate preturile si bineinteles puteti afla si ce servicii se afla la promotie.

 

Comments

comments

2 thoughts on “Vizita la dentist

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *