Apeleaza din timp la un audit IT

Firma unde muncesc eu nu este una foarte mare insa toata lumea de la birou are cel putin un computer pe care trebuie sa munceasca. Ca in orice munca la birou, oricare dintre noi avem fisiere salvate in computer, fisiere ce ne ajuta si ne usureaza munca in cele 8 ore. Pentru ca in ele sunt salvate informatii, calcule si multe altele. Dar ce se intampla cand calculatorul tau dintr-o data isi face “rost”de un virus si vine si sterge tot cea ce era in PC? Mie mi s-a intamplat , e groaznic sa pierzi toate datele, toata munca ta si sa trebuiasca sa o iei de la capat din cauza unui virus nenorocit. In timp ce imi recuperam munca imi repetam in gand acelasi lucru ” acum aveam nevoie de Servicii de Audit IT ”  .

Dar de unde sa ai parte de aceste servicii de audit IT in acel moment, cum sa faci seful sa inteleaga ca avem nevoie de auditare IT  pentru toate calculatoarele din birou, Ca un audit IT nu face decat bine , face ca computerele sa functioneze mult mai bine deci si munca noastra sa fie mult mai eficienta si mai rapida.

Probabil daca aveam parte de aceste servicii de audit IT nu mai pierdeam vremea atatea ceasuri in a recupera toate datele pierdute , adica ce zic recuperat? ca nu stiam eu sa le recuperez din baza de date daca virusul mi-a sters tot. Ci am muncit sa refac aceste date a loc si nu am reusit sa refac inca pe toate.

O auditare IT este un procesc absolut necesar pentru o firma care doreste sa elimine punctele slabe din computerele angajatilor, cum ar fi virusii. Insa nu doar atat, un audit IT analizeaza infrastructura , integrarea aplicatiilor si daca modul lor de functionare afecteaza sistemul informati, prin aceasta analiza reducand riscurile.

In cazul meu nu s-a mai putut face nimic, adica computerul meu a fost reparat de un baiat mai priceput ca mine in computere si c-am atat. Insa problema nu e doar la mine, sa vezi ca in timpul serviciului cand parca ai cel mai mare spor , dragutul tau computer se gandeste sa isi dea un upgrade, sau sa se blocheze pur si simplu.

Cand problema a luat-o totusi pe un drum mai anevoios si aceste situatii erau tot mai dese , seful a decis intr-un final sa apeleze la o firma cunoscuta, serioasa ce ofera servicii de calitate . Asa ca a apelat la FixMyPC, o companie ce lucreaza si are ca si clienti doar institutii si firme. Astfel am avut parte de auditare IT dar si de o Devirusare Calculator – recuperare fisiere criptate de virusul Ransomware Cryptolocker astfel am putut recupera si ceea ce credeam ca nu voi mai recupera vreo data .

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *