Vizitele la dentist ar trebui facute preventiv

Stiti cand merg eu la denist? Eu si inca o gramada mare ca mine?  Exact atunci cand ma doare , nu din timp cum ar fi normal. Stiu ca e un lucru rau , dar teoretic stiu multe , practica ma omoara. La fel am facut si ultima oara , m-am dus cand nu mai puteam , cand aveam dureri destul de mari incat sa ma sacaie zi si noapte.

Intotdeauna imi e frica de prima vizita, dar si de a doua ….. a treia ….. si tot asa desi dentistul meu Alin are o mana fantastic de usoara.  Ajunsa la prima programare aveam deja emotii, imi era frica, eram transpirata in palmi si tot asa mai departe. Daaaa mi-a fost frica !!! Pana m-am pus pe scaun m-a anesteziat si mi-a dat o injectie tot cu anestezie. Am amortit pe loc, instant. Ultima oara cand am fost la doctor imi aduc aminte ca era necesar un pic de timp pana la amoritre, De aceasta data a fost instanta treaba.

Bineinteles ca imi convenea sa fie asa , eu fiind sigura sau macar aproape sigura ca nu voi simti mai nimic. Ma uitam mereu in ochii asistentei pentru a ma concentra pe ceva, nicidecum pe ce face stomatologul in gura mea. A durat aproximativ o ora , in care gura mea era amortita efectiv iar mie imi era somn , atat de somn incat la un moment dat nu ma mai interesa ce se lucreaza in gura mea . Eu as fi inchis ochii sa dorm, dar nu imi permiteam :))) tocmai de aceea de multe ori as vrea sa fiu copil, lor le e permis aproape totul.

Idea era ca la final stomatologul mi-a explicat ce a facut. Acum va voi explica in cuvintele mele cam ce am inteles eu. A facut o gaura mica pana la nerv sa vada cat de afectat e , apoi a astupat tot la loc, iar daca urma sa ma doara zilele ce urmau aveam nevoie urgent de o coroana dentara . Daca insa nu ma durea zilele ce urmau atunci nu mai era cazul sa vorbim de coroane dentare.

Am plecat parca dezamagita si cu frica de o alta interventie desi prima nu m-a durut deloc. Eram tot cu gandul la acea coroana dentara , iar pe langa interventie ma gandeam si la costuri. Nu stiam ce ma deranja mai tare, o interventie noua sau o cheltuiala in plus.

Ajunsa acasa am vrut sa citesc despre coroane dentare  sa stiu exact ce sunt astfel am citit ca pot fi coroane dentare din zirconiu sau ceramica . Desi nu am inteles exact care e mai scumpa , am decis ca daca o sa fie nevoie voi alege zirconiu pentru ca este mult mai rezistent recomandat si pentru dintii frontali cat si pentru molar si premolari, avand rezistenta in timp dar si o estetica superioara.

Daca sunteti din Bucuresti va recomand Clinica Trident pentru ca veti fi primiti intr-un ambient placut, modern , foarte curat cu dotari de ultima generatie. Bineinteles cel mai important lucru este ca persoanele ce se vor ocupa de voi sunt medici specializati . Iar la final o sa primit garantie pentru toate interventiile dentare

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *