Despre gazonul artificial …

In acest an mi-am inscris copilul la fotbal. Am crezut ca e ceea ce ii place, inca mai sper desi nu prea pare interesat. Se bucura de fiecare data cand vine vorba de mers la fotbal insa pe teren lucrurile se schimba. Mario devine lenes, e neatent, se supara ca mingea nu sta doar la el dar sunt si momente in care e foarte receptiv si rezista toata ora de antrenament. Ei bine eu cat timp el incearca sa joace fotbal si invata  , astept intreaga ora.

Intotdeauna stau si admir acel gazon artificial intotdeauna verde si nu am inteles cum este realizat de arata atat de bine si parca nou de fiecare data.

Curiozitatea m-a impins pana la a intreba antrenorul de unde a fost achizitionat  gazonul artificial si asa am aflat despre gazonsportiv.ro. Citind cu atentie informatiile aflate in magazinul online, am descoperit ca gazonul artificial poate diferi in functie de utilitatea sa. Variaza lungimea firului  de iarba artificial , de exemplu la un teren de fotbal lungimea firului recomandata este de 40-60 mm., pentru un teren de tenis lungimea firului de gazon recomandata este intre 18 si 22 mm. Bineinteles ca exista si terenuri multisport unde lungimea ideala a firului de gazon trebuie sa se afle intre limitele tuturor terenurile de sport si anume o lungime ideala al unui teren multisport este intre 20 si 26 mm.

Partea care imi place cel mai mult la acest gazon artificial este ca Mario nu este murdar niciodata dupa antrenament chiar daca afara a picurat un pic, sau zilele trecute a plouat continuu. Asta pentru ca nu exista noroi

.02_resize

Firul de gazon poate fi de culoare verde , caramiziu, rosu, etc. Bineinteles ca vine insotit cu o echipa de profesionisti  ce vor monta gazonul artificial iar la sfarsit vor marca terenul conform cerintelor cerute .

Firul de iarba artificial este din polietilena, iar gazonul este format din acest fir ce imita perfect firul de iarba naturala, in componenta sa regasim nisipul si granulele de cauciuc.

Bineinteles ca un astfel de gazon poate avea utilizari multiple dar si avantaje precum:

  • rezistenta in timp
  • aspectul foarte natural si mereu ingrijit indiferent daca este expus la razele puternice UV, p;oaie sau ninsoare.
  • reduce riscul de accidentari
  • costuri reduse de intretinere
  • nu dauneaza mediului inconjurator
  • rezistent la orice anotimp
  • conditii bune de joc

Citind toate aceste informatii mi-am hranit setea de cunoastere  descoperind lucruri utile despre compozitia , montarea si utilizarea gazonului artificial.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *